Ημερίδα για τη Δημιουργική Ευρώπη και τον Πολιτισμό

19:09 22/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Λίγες ημέρες μετά την ημερίδα που διοργάνωσε στα Τρίκαλα η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Πράσινη Κιβωτός», στο πλαίσιο της οποίας ο πρόεδρος του σωματείου «Διάζωμα» κ. Μπένος παρουσίασε το σχέδιό του για την πολιτιστική ανάπτυξη των Τρικάλων και της Θεσσαλίας, βασισμένο στη συνέργεια με την ιδιωτική πρωτοβουλία, το Γραφείο «Δημιουργική Ευρώπης Ελλάδας», της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού διοργανώνει ημερίδα με τίτλο “Δημιουργική

Ευρώπη και άλλες Διεθνείς Δράσεις που προωθούν τον Πολιτισμό”. Στην ημερίδα, που θα γίνει την προσεχή Πέμπτη από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στο Μουσείο Τσιτσάνη θα παραστεί και θα μιλήσει η υπουργός Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου.

Η ημερίδα απευθύνεται, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς του πολιτισμού (στο δελτίο τύπου αναφέρονται ως «πολιτιστικός – δημιουργικός» τομέας), οι οποίοι καλούνται να δραστηριοποιηθούν και εκτός συνόρων. Για την ακρίβεια, στο δελτίο τύπου επισημαίνεται ότι η ημερίδα αφορά σε (δημόσιους και ιδιωτικούς) φορείς που τους απασχολούν ερωτήματα όπως:

Προσφέρει η Ευρώπη ευκαιρίες χρηματοδότησης στον τομέα του πολιτισμού;Ποια στρατηγική πρέπει να έχει ένας δημιουργικός φορέας στην Ελλάδα για να «κατακτήσει» το εξωτερικό;Υπάρχει κάποιο σημείο που συναντιούνται οι νέοι τρόποι επιχειρηματικής δράσης με τη δημιουργική βιομηχανία και τον πολιτισμό;Η κινητικότητα των καλλιτεχνών και η καινοτομία στις καλλιτεχνικές δράσεις είναι απλά ένας μύθος ή μπορεί να γίνει και πραγματικότητα;

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα αναλυθούν οι τρόποι χρηματοδότησης διακρατικών σχεδίων συνεργασίας του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη». Η ημερίδα θα γίνει με την υποστήριξη του δήμου Τρικκαίων (ο δήμαρχος κ. Παπαστεργίου θα απευθύνει χαιρετισμό αμέσως μετά την υπουργό Πολιτισμού, σύμφωνα με το πρόγραμμα) και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων (η προϊσταμένη της Εφορείας κ. Μαντζανά θα είναι μία εκ των εισηγητών στην ημερίδα και θα αναπτύξει το θέμα: «Αποκατάσταση μνημείων μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, στην περιοχή των Τρικάλων»).

Επίσης, μεταξύ άλλων θα μιλούν ο κ. Δρίνης, Προϊστάμενος Τμήματος Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Διαπολιτισμικών Θεμάτων, κ. Δ. Φεγγίτης, Υπεύθυνος Αυτοτελούς Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας της ΕΕΤΑΑ, ο Δρ. Αντώνιος Καρβούνης, Εθνικό Σημείο Επαφής ‘Ευρώπη για τους Πολίτες, 2014-2020’, Πρόεδρος της Διυπουργικής Επιτροπής για τις Διεθνείς Συνεργασίες των ΟΤΑ, Αυτοτελές Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων, Υπουργείο Εσωτερικών, κ. Κώστας Λαμπρούλης , Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΣμουΘ (Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου), η κ. Ειρήνη Κομνηνού, Προϊσταμένη του Τμήματος Ευρωπαϊκής Ένωσης, Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης, Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και Υπεύθυνη του Προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη 2014-2020, η κ. Ελένη Μουστακίδου, Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας, Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κ. Αγγελική Πελέκη, Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας, Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα