«Ημέρες Δημοκρατίας» και φέτος στην Καλαμαριά

12:41 29/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη διοργάνωση του θεσμού «Ημέρες Δημοκρατίας» συνεχίζει φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Γραφείο Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας & Δία Βίου Μάθησης του δήμου Καλαμαριάς, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας που αποσκοπεί στην προαγωγή της συμμετοχικής δράσης των νέων και την εξοικείωσή τους με τους δημοκρατικούς θεσμούς. Η πρώτη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στις 10.30 το πρωί. Μαθητές από τρία Δημοτικά Σχολεία, το 3ο, το 4ο και το 15ο δημοτικά σχολεία

Καλαμαριάς, θα καθίσουν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου και θα αναλάβουν ρόλους Διοίκησης, Αντιπολίτευσης και Κοινωνίας των Πολιτών στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Κτίριο πολιτιστικών δραστηριοτήτων Καραμαούνα 1 – Πλατεία Σκρά).
Οι νεαροί ομιλητές θα τοποθετηθούν και θα διατυπώσουν τις θέσεις τους πάνω στο θέμα «Προτάσεις για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου». Στόχος του θεσμού αυτού, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου Καλαμαριάς, είναι να προωθήσει την ιδέα της Δημοκρατίας και να βοηθήσει στην αφύπνιση των νέων γύρω από ζητήματα που αφορούν την εξέλιξη τους, τις ανησυχίες και τα ενδιαφέροντα τους, την πόλη τους. Οι συμμετέχοντες αλληλεπιδρούν και αποφασίζουν με βάση το γόνιμο διάλογο, ενώ παράλληλα εξοικειώνονται με τους θεσμούς και τα κοινά, μέσα από έναν σύγχρονο τρόπο διαδραστικής εμπειρίας.
Οι συνεδριάσεις θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και θα πραγματοποιούνται σε μέρες και ώρες που θα ανακοινωθούν εγκαίρως. Σε κάθε αντίστοιχη συνεδρίαση θα μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες εκπροσώπων από δύο ή τρία σχολεία της Καλαμαριάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα