Ηλεία: Αντιδράσεις Δημάρχων για τις Πανεπιστημιακές Σχολές

10:51 17/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Ως «τόπος των καταραμένων» αντιμετωπίζεται η Ηλεία από την Πολιτεία, ανέφεραν χθες οι Δήμαρχοι Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης, και Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, μετά από την απόφαση της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Πατρών, σύμφωνα με την οποία προτείνεται η κατάργηση του ΑΕΙ Μουσειολογίας του Πύργου και η μεταφορά της σχολής Γεωπονίας από την Αμαλιάδα στο Μεσολόγγι.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο Δήμαρχοι στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Αμαλιάδας, ανέφεραν πως η

συγκεκριμένη απόφαση θα πρέπει άμεσα να ανατραπεί και αυτό θα γίνει μόνο με «σκληρές – σφοδρές αντιδράσεις». Όπως ανακοινώθηκε, οι δύο Δήμαρχοι θα επισκεφθούν τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, ζητώντας του το θέμα να συζητηθεί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το απόγευμα της ίδιας ημέρας και να ληφθεί σχετική απόφαση που θα αναφέρει ξεκάθαρα πως η φυσική θέση των δύο ΑΕΙ είναι η Ηλεία -δηλαδή, η Αμαλιάδα και ο Πύργος. Ακολούθως θα ζητούσαν από τα Δημοτικά Συμβούλια όλων των Δήμων του νομού, καθώς επίσης και όλων των φορέων, να λάβουν ανάλογες αποφάσεις. Παράλληλα, οι δύο Δήμαρχοι κάλεσαν όλους τους βουλευτές του νομού «να απαιτήσουν για την Ηλεία αυτά που δικαιούται, να παλέψουν και να βγουν νικητές για το τόπο μας».

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις προτάσεις της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Πατρών, η σχολή Γεωπονίας από την Αμαλιάδα μεταφέρεται στο Μεσολόγγι. Επίσης, η Μουσειολογία Πύργου προβλέπεται να ενσωματωθεί ως κατεύθυνση στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αγρινίου και να έχει νέα έδρα την Πάτρα.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα