Ιερώνυμος: Η Εκκλησία παρούσα στο συλλαλητήριο – Αντιδράσεις

21:18 30/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανακοίνωσε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου για την ονομασία της ΠΓΔΜ υπό τον όρο ότι θα διασφαλίζεται ο ειρηνικός και χωρίς πολιτικούς και κομματικούς χρωματισμούς χαρακτήρας του.

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό, η Εκκλησία θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο, ο οποίος και θα αναγνώσει το σχετικό ανακοινωθέν της ΔΙΣ, τον μητροπολίτη Δράμας, Παύλο, και τον

μητροπολίτη Χίου, Μάρκο.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν μετά την επίσκεψη των επίσημων διοργανωτών του συλλαλητηρίου των Αθηνών, στην Αρχιεπισκοπή και στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Οι διοργανωτές Νίνα Γκατζούλη, συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων υφηλίου, ο Παναγιώτης Μπαλτατζής, γ.γ. του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου και ο Μιχάλης Πατσίκας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του συλλαλητηρίου των Παμμακεδονικών Ενώσεων υφηλίου, υπέβαλαν τα σέβη τους στον Αρχιεπίσκοπο και ζήτησαν την ευχή του.

Αρνητική η στάση του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου ο οποίος δήλωσε ότι «η διοργάνωση συλλαλητηρίων είναι ξένη προς το θεσμό της εκκλησίας και προσθέτει: «Ο ιστορικός, αποφασιστικός και πρωτοποριακός ρόλος της Εκκλησίας στους αγώνες του Έθνους δεν αναγνωρίζεται, ούτε καταξιώνεται στα συλλαλητήρια» ενώ προσθέτει «Όταν μάλιστα τα συλλαλητήρια αυτά διοργανώνονται, προκειμένου να εξυπηρετηθούν πρόσωπα και σκοπιμότητες “έξωθεν και έσωθεν”, τότε η Εκκλησία δεν μπορεί να έχει λόγο συμμετοχής, ούτε και τρόπο παρουσίας»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα