Ίδρυση ΕΠΑ.Λ ζητά ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου

00:34 20/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Αίτημα επαναλειτουργίας δομής επαγγελματικής εκπαίδευσης στο Ανατολικό Πήλιο, θα υποβάλει ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου μετά τη θετική ανταπόκριση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στην πρόταση για ΕΠΑ.Λ στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης σε επικοινωνία του με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Δρ. Σωκρ. Σαβελίδη ανακοίνωσε το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για την ίδρυση Επαγγελματικού Λυκείου στην περιοχή και την καθολική στήριξη σε όποιες

ενέργειες απαιτηθούν.
Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Κουτσάφτης, σχεδόν σαράντα μαθητές από την περιοχή, όσοι περίπου απαιτούνται για τη λειτουργία ΕΠΑΛ, μεταβαίνουν καθημερινά σε Επαγγελματικά Λύκεια του Βόλου. Επίσης για κάποιους το ΓΕΛ δεν είναι ελκυστικό και ορισμένοι εγκαταλείπουν την εκπαίδευση λόγω έλλειψης εναλλακτικών επιλογών.
“Η λειτουργία ΕΠΑΛ στην περιοχή μας, με δύο τομείς και έξι ειδικότητες, θα μπορούσε να προσφέρει επίσης κατάρτιση και επαγγελματικά δικαιώματα σε παλαιότερους αποφοίτους ΓΕΛ, οι οποίοι αναζητούν νέες ευκαιρίες για επαγγελματική αποκατάσταση. Όπως συμβαίνει και σε αστικά κέντρα, απόφοιτοι ΓΕΛ, εγγράφονται στο δεύτερο έτος των ΕΠΑΛ για να αποκτήσουν ειδικότητα, νέες δυνατότητες εισαγωγής στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση κ.α” τονίζει στη δήλωσή του, ο κ. Κουτσάφτης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα