Ιάσονας Αποστολάκης: «Επιτακτική η ανάγκη μετεγκατάστασης της Πυροσβεστικής σε σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο»

00:14 9/5/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνάντηση με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, Πύραρχο Χαράλαμπο Πόζογλου και το προσωπικό του σώματος, είχε σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Ιάσονας Αποστολάκης, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Μαζί για τον Βόλο».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Πόζογλου αναφέρθηκε στις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες και στην απαιτούμενη εγρήγορση που οφείλουν να βρίσκονται.

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν εδώ και χρόνια τη διοίκηση της Πυροσβεστικής

είναι οι κτηριακές εγκαταστάσεις, οι οποίες χρονολογούνται από το Μεσοπόλεμο και δεν ανταποκρίνονται στα σημερινές ανάγκες. Ο κ. Αποστολάκης αναφέρθηκε στην «ανάγκη μεταφοράς των εγκαταστάσεων σε σύγχρονο κτήριο και σε σημείο της πόλης που να διευκολύνει την άμεση επέμβαση των δυνάμεων, κάτι που θα έπρεπε να έχει ήδη γίνει», όπως είπε.

Αναφορά επίσης έγινε στο νέο πλαίσιο πολιτικής προστασίας και τις αυξημένες αρμοδιότητες του Δήμου, εξέλιξη που αναδεικνύει τον καθοριστικό ρόλο της αυτοδιοίκησης στη διαμόρφωση σχεδίων για την προστασία οικισμών και περιοχών σε περίπτωση εξέλιξης φυσικής καταστροφής.

Τέλος, ο κ. Αποστολάκης τόνισε την ανάγκη επαφής και συνεργασίας του Δήμου με την Πυροσβεστική, στην προοπτική της πρόληψης και της εφαρμογής αποτελεσματικών σχεδίων πολιτικής προστασίας, αλλά και στο πλαίσιο διευκόλυνσης της υλοποίησης του χρόνιου αιτήματος μετεγκατάστασης της Πυροσβεστικής για τη διασφάλιση της επιχειρησιακής της ετοιμότητας.

Τον κ. Αποστολάκη συνόδευαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι: Θανάσης Ακρίβος, Άννα Κουτσελίνη, Στέφανος Λάζος, Δημήτρης Μουρτζίνος, Μαρίνα Μωραΐτου, Ελένη Παπαθανασίου, Γιώργος Περδίκης, Δημήτρης Σκαλτσής, Ροδοθέα (Ρέα) Τσιαμπάου και Πανταζής Φασουλίδης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα