«Η Ζωή με την Πανσέληνο» στο Νομισματικό Μουσείο

16:02 16/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Επιγραφικό & Νομισματικό Μουσείο, συμμετέχει για μια ακόμα φορά στον εορτασμό της Πανσελήνου του Αυγούστου, θεσμό που καθιερώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και που φέτος κλείνει είκοσι χρόνια. Οι «πιστοί» της αυγουστιάτικης Αθήνας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016, στις 21:00 – 24:00, στον Κήπο των Μουσών του Νομισματικού Μουσείου, τη μουσική εκδήλωση:

«Η Ζωή με την Πανσέληνο»

Η διεθνούς φήμης συνθέτης, σολίστ του ακορντεόν και performer Ζωή Τηγανούρια

θα παρουσιάσει με πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες «Τα μονοπάτια της Μεσογείου και της Ελληνικής Παράδοσης» που περιλαμβάνουν παραδοσιακά τραγούδια και χορούς από όλη την Ελλάδα καθώς και συνθέσεις δικές της, αλλά και από το διεθνές ρεπερτόριο. Η εκδήλωση αποτελεί συνδιοργάνωση του Επιγραφικού & Νομισματικού Μουσείου με το «Καφέ στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου».

Συντελεστές: Ζωή Τηγανούρια (ακορντεόν), Ιάσωνας Κτενάς (παραδοσιακό βιολί), Γιάννης Σεβαστόπουλος (λαούτο), Πασχάλης Παπαζούδης (πιάνο), Στέλιος Γενεράλης (τύμπανα/κρουστά)

Ερμηνεία: Κωνσταντίνος Τηγάνης

Φιλική συμμετοχή: Πολυτίμη Γιώτα

Χορογραφίες και χορός στα βαλκανικά και δυτικότροπα κομμάτια: Αλίκη Μαυροειδή, Έλενα Λιναρδάκη

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Ζωή Τηγανούρια

Συμμετέχει Ομάδα Παραδοσιακών Χορών από όλη την Ελλάδα

Το Νομισματικό Μουσείο – Ιλίου Μέλαθρον (Ελευθερίου Βενιζέλου, Πανεπιστημίου 12, Αθήνα) θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό έως τις 20:00.

Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα