Η υποδόση των 800 εκ. ευρώ στο τραπέζι του Euroworking Group (EwG)

15:47 31/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

H πρόοδος στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης που η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί να προωθήσει το καλοκαίρι αναμένεται ότι θα εξετασθεί στη συνάντηση των αναπληρωτών των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, γνωστό EuroWorking Group (EwG), την Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου.

Η Ελλάδα αναμένεται ότι θα εκπροσωπηθεί στο EwG από τον

αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη που αναμένεται να ενημερώσει για τις εξελίξεις στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων, τις μεταρρυθμίσεις της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ και άλλα ζητήματα.

O κ. Χουλιαράκης θα ενημερώσει επίσης τους ομολόγους του για την πορεία της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες που θα κρίνει κατά πόσο θα υπάρξει εκταμίευση της τελευταίας υποδόσης των 800 εκ. ευρώ που συνδέεται με την δεύτερη αξιολόγηση.

Σημειώνεται πως κάποια από αυτά τα προαπαιτούμενα εκτιμάται πως ικανοποιούνται με τα νομοσχέδια, π.χ. του υπουργείου Εργασίας, που προωθούνται στη Βουλή.

Εν τω μεταξύ στην Αθήνα θα αρχίσουν να καταφθάνουν από την άλλη εβδομάδα τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών ενώ οι επικεφαλής των αποστολών της Κομισιόν, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και του ESM είναι πιθανόν να έλθουν στην Ελλάδα για λίγες μέρες προς τα μέσα Σεπτεμβρίου ή λίγο αργότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα