Η Τρίπολη θα «δοκιμάσει» την βιωσιμότητα της Ελεγχόμενης Στάθμευσης

10:33 4/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

O νέος Κανονισμός Λειτουργίας Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης του κέντρου της Τρίπολης, ήταν το βασικό-τακτικό-θέμα συζήτησης και λήψης απόφασης στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης (27 θέματα εντός ημερήσιας διάταξης, 6 εκτός και αρκετές ερωτήσεις για διάφορα ζητήματα).

Ο νέος Κανονισμός-ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, παρών οι παρατάξεις Σμυρνιώτη, Τσιαμούλου, κατά αυτές των Τζιούμη, Λάζαρη, Νικολάου-τα οικόπεδα στάθμευσης, την προσθήκη νέων θέσεων ανά οδό ή την προσθήκη νέων οδών, τον ορισμό περιοχής για στάση λεωφορείων, τους τρόπους πληρωμής των θέσεων, το κόστος

της χρήσης και άλλα πολλά.
Την παρουσίαση έκανε η Προισταμένη Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Ανάπτυξης, Οργάνωσης και Πληροφορικής, κ. Κατερίνα Σιάμπου. Σκοπός της λειτουργίας του Κανονισμού ελεγχόμενης στάθμευσης είναι η εύρυθμη λειτουργία της πόλης, η εξασφάλιση των καλύτερων όρων διαβίωσης, η βελτίωση της ποιότητας ζωής, δεδομένης της ανεπάρκειας των νόμιμων θέσεων στάθμευσης.
Οι παρατάξεις τοποθετήθηκαν επί του Κανονισμού και ακούστηκαν αρκετές διαφωνίες, ενώ υπήρξαν ενστάσεις και διαφορετικές προσεγγίσεις. Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου έχει αναλάβει το όλο εγχείρημα. Σύμφωνα με το σχέδιο, ο Δήμος εκτιμά ότι θα έχει έσοδα 344.000 ευρώ το χρόνο.
Ο Κανονισμός προβλέπει 685 θέσεις αυτοκινήτων (370 στους κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους, 315 σε μισθωμένα 4 οικόπεδα). Θα υπάρξουν 32 θέσεις οχημάτων ΑΜΕΑ. Θα δοθούν 33 θέσεις για δίκυκλα και 7 θέσεις για λεωφορεία επί μισθωμένων οικοπέδων.
Το τέλος στάθμευσης μισής ώρας θα είναι στο 1,48 ευρώ με μήνυμα ή 1,80 ευρώ για ξυστή κάρτα. Θα υπάρξει πρόβλεψη για τους μόνιμους κατοίκους. Η στάθμευση θα ισχύσει για τις εργάσιμες ημέρες απ’ τις 8 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι και απ’ τις 3 μέχρι τις 9 το βράδυ. Το Σάββατο θα ισχύει από τις 8 έως τις 3 το μεσημέρι. Ελεύθερη θα είναι η στάθμευση τις Κυριακές και στις εθνικές και τοπικές αργίες.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα