Η τοποθέτηση Μαρινάκου στην συνέλευση των ξενοδόχων

09:17 17/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τη συμμετοχή 1.000 και πλέον ξενοδόχων, την παρουσία σύσσωμου του Υπουργείου Τουρισμού, εκπροσώπων όλου σχεδόν του πολιτικού φάσματος και των τουριστικών συνδικαλιστικών φορέων από όλη τη χώρα, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, οι εργασίες της 7ης Γενικής Συνέλευσης του Ξ.Ε.Ε., που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 στα πλαίσια διοργάνωσης της έκθεσης ΗO.RE.CA.

Από το βήμα της 7ης Γενικής Συνέλευσης του Ξ.Ε.Ε., ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (T.O.Π.) κ. Κων/νος Μαρινάκος,

σχολιάζοντας την τοποθέτηση της Υπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά, επεσήμανε την αναγκαιότητα ανάληψης πρωτοβουλίας εκ μέρους του Υπουργείου Τουρισμού, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους Τοπικούς Συλλογικούς Φορείς, με σκοπό την ανάπτυξη ενός τουριστικού σχεδιασμού εστιασμένου στην ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη της χώρας, αλλά και στην ευρύτερη διάχυση του τουριστικού φαινομένου, προκειμένου να ενισχυθούν και οι οκτώ εκείνες περιφέρειες (σχεδόν μια ολόκληρη χώρα) που συνωστίζονται να αντλήσουν οφέλη σε ένα μόλις 10% της πίτας της τουριστικής δραστηριότητας.

Απώτερος στόχος, θα πρέπει να είναι η επανεκκίνηση των απομονωμένων τουριστικά περιοχών, αξιοποιώντας, σήμερα όσο ποτέ, την θετική συγκυρία που συντελείται για τον τουρισμό στη χώρα μας.

Ο κ. Μαρινάκος, στάθηκε στην ομιλία του και στο θέμα του φόρου διαμονής και ζήτησε όπως αυτός καταργηθεί.

Είπε, χαρακτηριστικά: «Η όποια συζήτηση περί επίλυσης επιμέρους τεχνικών θεμάτων για τον τρόπο είσπραξης και απόδοσης του εν λόγω φόρου, δεν οδηγεί πουθενά αλλού παρά σε λογικές του “το μη χείρον βέλτιστον” που έχουν προκαλέσει τεράστια ζημία στη λειτουργία της κοινωνίας και -κατ’ επέκταση στην πορεία της οικονομίας και ολόκληρης της χώρας. Θα πρέπει να πάψουμε να συμβιβαζόμαστε με το κακό, αρκεί να μην είναι χειρότερο από κάποια άλλη εναλλακτική λύση. Θα πρέπει να πάψουμε να συμβιβαζόμαστε με κακούς πολιτικούς, κακούς δημόσιους λειτουργούς, κακούς συναδέλφους, κακούς φίλους, απλά και μόνο επειδή δεν είναι χειρότεροι από ότι θα μπορούσαν να είναι κάποιοι άλλοι δίπλα μας. Επιτέλους θα πρέπει να μάθουμε να επιδιώκουμε -ή και να απαιτούμε όταν χρειάζεται, το καλό, το δίκαιο και το αξιοπρεπές».

Τα φορολογικά, ο ανταγωνισμός με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων, οι υποδομές, οι σχέσεις με το τραπεζικό σύστημα, το χωροταξικό και οι επενδύσεις, ήταν τα βασικά θέματα που ανέπτυξαν, με τις ομιλίες τους, οι πρόεδροι των ΣΕΤΕ, ΞΕΕ και ΠΟΞ, κ.κ. Γιάννης Ρέτσος, Αλέξανδρος Βασιλικού και Γρηγόρης Τάσιος.

πηγή είδησης: δελτίο Τύπου
πηγή φωτό: ΤΟΠ

Keywords
Τυχαία Θέματα