Η Θεσσαλονίκη θα γιορτάσει αύριο την Κινεζική Πρωτοχρονιά

18:21 10/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Σάββατο από νωρίς, γύρω στις 10 το πρωί, θα στηθούν στους δρόμους της China Town στην οδό Αισώπου έξι μεγάλες ψησταριές, όπου θα ψήνονται «παραδοσιακά» σουβλάκια και πανσέτες, για να προσφερθούν στον κόσμο, ο οποίος θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση να γιορτάσει μαζί με την κοινότητα την έλευση του 2017. Η περιοχή, στην οποία δραστηριοποιούνται κυρίως κινεζικές επιχειρήσεις ένδυσης και υπόδησης, έχει στολιστεί με σημαίες της Ελλάδας

και της Κίνας, καθώς και με τα γνωστά κόκκινα φαναράκια.
Τη μουσική επένδυση της γιορτής στην κοινότητα, που θα ολοκληρωθεί μετά τις 4 το απόγευμα, θα αναλάβει ελληνική μπάντα με τύμπανα αλλά και dj, ενώ στο πιο εντυπωσιακό κομμάτι των εκδηλώσεων θα γίνει παρέλαση Κινέζικων δράκων και επίδειξη Κουνγκ– Φου.

Αντίστοιχα δρώμενα έχουν προγραμματιστεί και σε άλλα σημεία, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που σχεδίασαν ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η ΔΕΘ-Helexpo, στο πλαίσιο και της ανακήρυξης του 2017 ως Πολιτιστικού Έτους Ελλάδας- Κίνας, οι εορτασμοί θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί από στην Πλατεία ΧΑΝΘ, όπου η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης θα παιανίσει τους εθνικούς ύμνους Ελλάδας και Κίνας και θα γίνει έπαρση των δύο σημαιών, ενώ θα αποκαλυφθεί και το σύμβολο της ελληνοκινεζικής συνεργασίας. Από τη 1 έως τις 3 μ.μ. στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας για το 2ο Ελληνοκινεζικό forum, παρουσία του πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα Zou Xiaoli, του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και του δημάρχου Μαραθώνα και προέδρου της Αμφικτιονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων, Ηλία Ψηνάκη.

Από τις 4 έως τις 6 στην Πλατεία Αριστοτέλους θα γίνει η τελετή λήξης με παρέλαση κινέζικων δράκων, επίδειξη Κουνγκ – Φου και μουσική εκδήλωση.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα