Η σημασία της κυκλικής οικονομίας

20:11 8/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη σπουδαιότητα των εφαρμογών της κυκλικής οικονομίας στα νησιά της Μεσογείου, αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, που ήταν ο κεντρικός ομιλητής στο συνέδριο που έγινε στη Βαλέτα της Μάλτας για το θέμα αυτό.

Το Συνέδριο έγινε στα πλαίσια της Μαλτέζικης Προεδρίας και συμμετείχαν, η Μάλτα, η Κύπρος, η Κορσική, η Κροατία, οι Βαλεαρίδες Νήσοι, οι Ελληνικές Περιφέρειες : Αττικής, Βόρειου Αιγαίου, Ιονίων Νησιών, Πελοποννήσου καθώς και η

Γενική Γραμματεία Αιγαίου Νησιωτικής Πολιτικής, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, το Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρώπης, το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου και πολλοί άλλοι φορείς.
Στη σημαντικότητα της Διακήρυξης για την Κυκλική Οικονομία που υπογράφηκε στην Κρήτη ,αναφέρθηκε και ο Επίτροπος Περιβάλλοντος, Καρμένου Βέλα, μεταφέροντας ισχυρό μήνυμα σε όλους τους παρευρισκόμενους για τη σημασία αυτής της συνεργασίας.
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Γιαννέλης, με την πρωτοβουλία αυτή δίδεται η ευκαιρία να τεθεί το ζήτημα στην «καρδιά» την Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να κατανοήσουν οι ηγέτες της, τι σημαίνει να είσαι πολίτης ενός μικρού νησιού με σημαντικές στερήσεις στην καθημερινή ζωή, αλλά με τις ίδιες υποχρεώσεις με τον πολίτη της ηπειρωτικής αστικής περιοχής. Τι σημαίνει ένας κυβερνήτης σε μια μικρή νησιωτική περιοχή, να φροντίζει για τις διακρατικές και κρατικές επικοινωνίες και μεταφορές, την ασφάλεια, την ανάπτυξη, την υγεία, την εκπαίδευση και τη λειτουργία της εσωτερικής αγοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα