Η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών ΜΕΝΕΙ ΜΥΣΤΙΚΟ

13:45 16/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Χαμόγελο του Παιδιού μέσα στο 2010 δέχθηκε καταγγελίες συνολικά για 1459 παιδιά. Μόνο για 7 από αυτά η καταγγελία αφορούσε σεξουαλική κακοποίηση. Με άλλα λόγια, η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών σε συντριπτικό ποσοστό δεν αναφέρεται ποτέ. «Αυτό πρέπει να αλλάξει. Όπως και τα παιδιά να ενημερωθούν, για να προλάβουμε το κακό» είπε απο τη Λάρισα, όπου σήμερα κάνει στάση η καμπάνια, ο πρόεδρος του Χαμόγελου Κώστας Γιαννόπουλος.

Υπό την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και υπο την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, η πανελλαδική εκστρατεία του Χαμόγελου του Παιδιού στοχεύει στο να ανοίξει ο διάλογος μεταξύ όλων των φορέων που εμπλέκονται: αστυνομία, εισαγγελείς, δικαστικοί, δημοτικές αρχές, εκπαιδευτικοί,γιατροί, νοσοκόμοι, αθλητικοί και άλλοι σύλλογοι.

Ο στόχος είναι ο ταχύτερος εντοπισμός των περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, η αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους και φυσικά η πρόληψη.

Τα παιδιά να αποκτήσουν τη γνώση για το τί επιτρέπεται και τί όχι στο σώμα τους, να καταλάβουν τί είναι κακό και να φτάσουν να το καταγγείλουν αν τους έχει ή εξακολουθεί να τους συμβαίνει.

Από τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία προκύπτει ότι διεθνώς 1 στα 3 κορίτσια και 1 στα 5 αγόρια θα κακοποιηθούν σεξουαλικά πριν την ηλικία των 18 ετών!

Σεξουαλική κακοποίηση δεν είναι μόνο ο βιασμός, αλλά και το άγγιγμα, όπως και η έκθεση του παιδιού σε πορνογραφικό υλικό.

Ο κ.Γιαννόπουλος στη Λάρισα συνεργάστηκε για τους στόχους της εκστρατείας με την Γενική Αστυνομική Δ/νση Θεσσαλίας, εκπροσώπους του Δήμου και της Περιφέρειας, των ιατρών, των δικαστικών κλπ.

Επόεμνος σταθμός της καμπάνιας είναι η Χαλκίδα. Τα αποτελέσματα και οι προτάσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος θα παρουσιαστούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.meneimystiko.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα