Η σειρά ντοκιμαντέρ «Ένα λουλούδι στο πέλαγος» στην ΕΡΤ3

01:02 22/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το 18ο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Ένα λουλούδι στο πέλαγος» (The Southern Flower at sea in Greater Antilles), παραγωγής  2008-2020, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν -σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 και ώρα 16:00.

Ο Φιλίπ Πουπόν, η Ζεραλντίν Ντανόν κι η οικογένειά τους αποφάσισαν να κάνουν τον γύρο του κόσμου σε τρία χρόνια με το Άνθος του Νότου. Αυτή

η θαλάσσια, κατά κύριο λόγο, αποστολή θα διεξαχθεί στα πιο παρθένα μέρη που γνώρισαν τις μεγαλύτερες συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη με την αύξηση της στάθμης της θάλασσας.

Η οικογένεια των Φιλίπ και Ζεραλντίν με τα τέσσερα παιδιά τους, τη Νινά, τη Λορά, τον Λου και τη Μαριόν, θα διασχίσει τον μεγαλύτερο ωκεανό. Θα σαλπάρουν για το 11μηνο ταξίδι στα ανοιχτά όπου θα γνωρίσουν το λαό της Πολυνησίας, τον πολιτισμό τους και τη βιοποικιλότητα αυτών των μακρινών περιοχών.

Από την Αλάσκα ως το Βανουάτου περνώντας από τις Νήσους Μαρκέζας, Τουαμότου και Γκάμπιερ καθώς και τις Αουστράλ Νήσους, αυτή η μικρή οικογένεια θα μας εξιστορεί καθημερινά τις περιπέτειές της

Eπεισόδιο 18: Στον Ινδικό ωκεανό -Β’Μέρος (The Southern Flower at sea in Indian Ocean Β’)

Επόμενος σταθμός τα διάφανα και πλούσια σε ψάρια νερά της Ταϊλάνδης για βουτιές με φαλαινοκαρχαρίες και έπειτα τα παρθένα και ανεξερεύνητα νησιά της Μιανμάρ, της πρώην Βιρμανίας, και μια συνάντηση με τους Μόκεν, τους τσιγγάνους των θαλασσών. Ο Φιλίπ νιώθει σαν στο σπίτι του.
Η συγκινητική περιπέτεια τελειώνει και το σκάφος βάζει πλώρη για τον βορρά και τις ακτές του Μπανγκλαντές, που απειλούνται δυστυχώς από τις πλημμύρες. Οι καταιγίδες πυκνώνουν, καθώς πλησιάζουν οι μουσώνες, και η μάχη με τα στοιχεία εξαντλεί το πλήρωμα. Το Άνθος του Νότου εμφανίζει σημάδια κούρασης. Τα δέκα χρόνια στη θάλασσα άφησαν τα ίχνη τους.
Ένα ταξίδι γεμάτο χρώματα, ενδιαφέρουσες συναντήσεις, μια γνωριμία με τον κόσμο, την πολυμορφία και την ευαίσθητη πλευρά του.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα