Η Περιφέρεια στο Τρίτο: «Μαγικά Χριστούγεννα στη Μαγνησία» – Μια ραδιοφωνική παραγωγή της ΕΡΤ Βόλου

12:18 22/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το σκηνικό της ραδιοφωνικής παραγωγής της ΕΡΤ Βόλου » Μαγικά Χριστούγεννα στη Μαγνησία», στο πλαίσιο της συνεργασίας των Περιφερειακών Σταθμών με το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, στήνουν μουσικές δυνάμεις από τη Μαγνησία: ο Philipp Weiss (συνθέτης και τραγουδιστής της τζαζ), το μουσικό σύνολο «Ίαμβος» με την μεσόφωνο Τζένη Χατζηδήμου, καθώς και το μουσικό σύνολο «Bel Canto».

Ερμηνεύουν μελωδίες και τραγούδια που θα μας μεταφέρουν σε ένα μαγικό κόσμο, αυτό των Χριστουγέννων, όπου

η αγάπη, η ζεστασιά και η προσμονή για κάτι καλύτερο κάνει τον άνθρωπο να αισθάνεται όμορφα και γαλήνια βιώνοντας το «Νόημα των Εορτών» .

Η εκπομπή θα μεταδοθεί την Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016, 18.00 – 19.00 το απόγευμα,από το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, στους 90,8 στα fm για την Αττική, στους 96,8 για την κεντρική Ελλάδα και στις κατά τόπους συχνότητες στην υπόλοιπη χώρα, καθώς και μέσω διαδικτύου: www.ert.gr/trito/

Επιμελείται και παρουσιάζει η Δέσποινα Τσούκα.

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες

O Philipp Weiss

Ο τραγουδιστής Philipp Weiss ανοίγει νέους ορίζοντες στη τζαζ μουσική και είναι ένας από τους πρώτους της Γερμανικής Σχολής «crooners», που μπορούν να ανταγωνιστούν σε διεθνές επίπεδο.

Μεγάλωσε σε μια μουσική οικογένεια. Ο πατέρας του ήταν ερασιτέχνης μουσικός της τζαζ . Το 1980, πήρε μαθήματα πιάνου. Το 1984, άρχισε drumming , ενώ το 1991 ίδρυσε το πρώτο του συγκρότημα. Έκανε φωνητικές σπουδές στο Ωδείο Richard Strauss σαν βαρύτονος και το 2000 έλαβε υποτροφία για την ποπ πορεία του στη Μουσική Ακαδημία του Αμβούργου . Με το συγκρότημα Liquid Pop κυκλοφόρησε το άλμπουμ του 2003. Μέντοράς του ο Mark Murphy, τον οποίον συνάντησε το 2004 στη Νέα Υόρκη, έχει συμπράξει με τον Steve Kuhn, με τον οποίο κυκλοφόρησε το άλμπουμ με τον τίτλο «Πρέπει να πιστέψετε στην άνοιξη» το 2005. Ο ίδιος ίδρυσε το δικό του κουαρτέτο, περιόδευσε με τον Daniel Kramer σε Ευρώπη και Ρωσία, ενώ πήρε μέρος σε αρκετά φεστιβάλ διεθνώς.

Το 2004 κυκλοφόρησε το άλπουμ με τον τίτλο «Walter Lang» καθώς και το άλπουμ με τον τίτλο «Enja» το 2014.

Έχει συνεργαστεί με τους Till Bronner , Kim Sanders , Konstantin Wecker , Didier Lockwood , Nicola Conte και Τομας Zoller , ενώ έχει επίσης συνθέσει μουσική για το θέατρο για το θέαμα «Μπόχουμ».

Το Μουσικό Σύνολο ΙΑΜΒΟΣ

Αποτελείται από τους διπλωματούχους και βραβευμένους Σολίστ Κωνσταντίνο Γράβο (τρομπέτα), Σέβη Μαζέρα – Μάμαλη (πιάνο) και Ζαφειρούλα Χαντή (βιολοντσέλο) και δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά τα τελευταία 22 χρόνια, από το 1992.


Ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε διεθνή φεστιβάλ όπως, ενδεικτικά, στην ετήσια επίσημη Θρονική εορτή του Πατριαρχείου το Μάιο του 2011 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, το επετειακό αφιέρωμα στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση από το κοινό στο 1ο Ελληνικό Φεστιβάλ Ταινιών στο Λονδίνο (Αγγλία), συμμετείχε στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής και Τεχνών «Without borders», στο Παλάτι «Balchik», στην Βάρνα της Βουλγαρίας. Το Μουσικό Σύνολο ΙΑΜΒΟΣ έχει σταθερή συνεργασία με τους σημαντικότερους τοπικούς φορείς όπως, τους Δήμους που ανήκουν στην Μαγνησία, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο, την Γαλλική Πρεσβεία, το Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας, το Σύλλογο Αποφοίτων της Ελληνο-γαλλικής Σχολής «΄Αγιος Ιωσήφ» και την Ελληνο-γαλλική Σχολή «Άγιος Ιωσήφ». Επίσης συμμετέχει από το 2006 στον ετήσιο κύκλο εκδηλώσεων «Δελληγεώργια». Έχει εμφανιστεί σε σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις όπως οι Ολυμπιακοί αγώνες, μέσα από την γέννηση του Χριστού. του 2004, το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής (Βόλος 2006), Δεληγεώργεια 2008- «Αργοναύτες», εορτασμοί για την ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων, «Πολιτιστική Μεσογειάδα 2010»κ.α.

Με τον Ίαμβο συμπράττει σε αυτή την παραγωγή η μεσόφωνος Τζένη Χατζηδήμου

Γεννήθηκε στο Liverpool της Αγγλίας, είναι πτυχιούχος
πιάνου, αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας. Παρακολούθησε μαθήματα στο School of Creative Arts, Purdue University (West Lafayette, Indiana, USA). Είναι πτυχιούχος Μονωδίας και πήρε το πτυχίο της με την υψίφωνο Φανή Καρκάλα με Άριστα Παμψηφεί. Συνέχισε στην Αθήνα Μονωδία και Μελοδραματική (κατόπιν προτροπής του εξεταστή της στο πτυχίο τενόρου Γιώργου Ψαρουδάκη) με τη μεσόφωνο Λυδία Αγγελοπούλου, τον τενόρο Σταμάτη Μπερή, κ.α. (της Λυρικής Σκηνής). Πήρε το Δίπλωμά της από το Ωδείο Νάκα (Αθήνα) με Άριστα Παμψηφεί και Α΄ Βραβείο. Εργάστηκε ως καθηγήτρια πιάνου σε Μουσικά Σχολεία και Ωδεία. Υπήρξε διευθυντικό στέλεχος και καθηγήτρια πιάνου και θεωρητικών στο Εθνικό Ωδείο (Παράρτημα Βόλου).
Υπήρξε μέλος και σολίστ (1995-2012) της Πολυφωνικής Χορωδίας του Δήμου Βόλου (υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Καρκάλα) και από το 2002 συνεργάζεται με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου (υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Καρυδάκη και στη συνέχεια του μαέστρου Βασίλη Τασούδη).
Έχει συμμετάσχει ως σολίστ: Στην Εθνική Λυρική Σκηνή (Αθήνα), Σε Φεστιβάλ Ωδείων και Μουσικών Σχολών Μαγνησίας,στο έργο του Pergolesi “Stabat Mater” με την Κρατική Ορχήστρα του Σούμεν Βουλγαρίας και στο ίδιο έργο με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου, στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Λυρικών Σολίστ (Αθήνα),με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου (υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Συμεών Κόγκαν), με το (Φωνητικό Σύνολο) Voice & Voices της Σύλβιας Τσιμπανάκου (υποτροφία Maria Callas) και με τη χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας (υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Καρβούνη).
Συνεργάζεται ακόμη με τους πιανίστες Καίτη Σαμαρτζή, Ειρήνη Λαλιώτου (υποτροφία Gina Bachauer), Μανώλη Νεοφύτου (υποτροφίες σε Ρωσία και Γαλλία), με τα Οργανικά Σύνολα ΙΑΜΒΟΣ, Ηπειρωτική Συμφωνική Ορχήστρα σε συναυλίες σε Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία, Αίγυπτο, κ.λπ. Είναι εξετάστρια σε Πιάνο και Μονωδία καθώς και Υπεύθυνη Τάξης Μονωδίας στο Ωδείο Τσακάλωφ (Κεντρικό Ιωάννινα και στα Παραρτήματά του, Ηγουμενίτσας, Αργυροκάστρου- Αλβανίας), στο Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων και στο Ωδείο Άρτας.

Μουσικό σύνολο «Bel Canto»

Το μουσικό σύνολο Bel Canto συγκροτήθηκε το 2013 και αποτελείται από τους: Λεφάκη Έλενα (Υψίφωνος), Μαβίδη Αντιγόνη (Υψίφωνος), Παρασκευά Φανή (πιάνο), Σκίμπας Γιώργος (βιολί) και Λουκίδου Δέσποινα (βιολοντσέλλο).

Το ρεπερτόριό τους είναι ποικίλο, καθώς ερμηνεύουν έργα της κλασικής περιόδου μέχρι και σύγχρονα, από μιούζικαλ, κινηματογράφο κ.ά. Το κάθε πρόγραμμα επιλέγεται με πολύ προσοχή και αγάπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα