«Η παράξενη πόλη μου» (Welcome to my strange city)-Νέα σειρά στην ΕΡΤ3

01:33 7/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το δεύτερο επεισόδιο της νέας σειράς ντοκιμαντέρ «Η παράξενη πόλη μου» (Welcome to my strange city), παραγωγής ARTE 2020, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σε -Α’ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, την Κυριακή 7 Ιουνίου 2020 και ώρα 20:30.

Οι άνθρωποι, αναπόφευκτα φαίνεται, θέλουν να ζουν σε πόλεις. Μέχρι το 2030, τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού θα συγκεντρωθούν σε πόλεις  και το ποσοστό αυτό θα συνεχίσει να αυξάνεται. Τα

αποτελέσματα είναι ήδη ορατά, με τις πόλεις να ξεπηδούν οπουδήποτε. Μερικές είναι πολύ κρύες, άλλες εξαιρετικά ζεστές,, πολύ ψηλά, πολύ απομονωμένες ή απίστευτα πυκνοκατοικημένες. Ο πλανήτης έχει ήδη δεκάδες πόλεις που, από την δική μας οπτική γωνία, δεν φαίνεται να είναι πολύ ελκυστικά μέρη για να ζήσουμε.

Η δημοσιογράφος Alexandra Alevêque θα ζήσει σε μερικές από τις πιο ακραίες πόλεις του κόσμου, μένοντας εκεί αρκετό καιρό  για να μάθει για τον τρόπο ζωής των ντόπιων.

Αυτό που φέρνει πίσω είναι μια εικόνα για την απίστευτη ικανότητα της ανθρωπότητας να προσαρμόζεται και να βρίσκει λύσεις τόσο οργάνωσης όσο και συμπεριφοράς.

Επεισόδιο 2ο: Λα παζ, Βολιβία. 

Η Λα Παζ είναι η «υψηλότερη» πρωτεύουσα του κόσμου, στα 4.000 μέτρα! Εδώ, το υψόμετρο το νιώθεις με το που θα κατεβείς από το αεροπλάνο και μπορεί να σε χτυπήσει άσχημα! Και κάτι αξιοπερίεργο: Είναι η πόλη όπου οι φτωχοί ζουν στα ψηλά σημεία και οι εύπορες συνοικίες βρίσκονται χαμηλά. Με κομμένη την ανάσα, η Αλεξάνδρα θα προσπαθήσει να καταλάβει πώς οι κάτοικοι της Λα Παζ κατάφεραν να προσαρμοστούν σε αυτή την ιλιγγιώδη πόλη…

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα