Η παράταξη «Η Σάμος ΑλλάΖΕΙ» για την μεταφορά των μαθητών

09:08 18/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Για καταστρατήγηση της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου κάνει λόγο σε σχετική της ανακοίνωση η Δημοτική Παράταξη « Η Σάμος ΑλλάΖΕΙ» με αφορμή την νέα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα «Λειτουργία σχολικών μονάδων Α΄βαθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ανατολικής Σάμου».

Η πρώτη ομόφωνη πρόταση ζητούσε:

Να γίνει ουσιαστικός στατικός έλεγχος και μελέτες στατικής ενίσχυσης και αντισεισμικής θωράκισης των σχολικών μας υποδομών.

· Να λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες που

επλήγησαν οι σχολικές τους υποδομές σύμφωνα με τις εισηγήσεις της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας σε άλλες σχολικές μονάδες με προσωρινές μετακινήσεις μαθητών είτε σε προκατασκευασμένες σχολικές αίθουσες.

Ωστόσο από τις 16 Νοεμβρίου 2020, που πάρθηκε η πρώτη απόφαση , όπως αναφέρει η παράταξη υπήρξε καθυστέρηση ενώ θα έπρεπε «σε συντονισμό η Δημοτική Αρχή, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, η Αντιπεριφέρεια και οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς να διευθετήσουν και να εφαρμόσουν τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αντ΄ αυτού είδαμε, δυστυχώς, σύλλογοι γονέων να στρέφονται εναντίον άλλων και η αντιπεριφέρεια που έχει αρμοδιότητα για τις μεταφορές μαθητών να ισχυρίζεται ότι δεν έχει λάβει γνώση του θέματος» γράφει η ανακοίνωση ενώ ως δημοτική παράταξη καταγγέλλουν την «απρεπή στάση του κ. Πανουράκη, που προσβάλει τον θεσμό του αντιπεριφερειάρχη και τον καλούν, έστω και την τελευταία στιγμή, να εκπληρώσει την υποχρέωση που έχει και ΑΥΡΙΟ να διαθέσει δημόσια και ασφαλή μεταφορικά μέσα, να μεταφέρουν μαθητές από τη Χώρα, από το Παλαιόκαστρο, το Άνω Βαθύ και όπου απαιτείται προς τις νέες σχολικές μονάδες».

 

The post Η παράταξη «Η Σάμος ΑλλάΖΕΙ» για την μεταφορά των μαθητών appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα