Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στην ΕΡΤ Σερρών

14:57 21/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με ξεχωριστές εκπομπές, αφιερώματα και παρουσίαση εξειδικευμένου εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιήθηκε σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών η ΕΡΤ Σερρών τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Συγκεκριμένα:
• Έγινε παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ο ποιητής των θαλασσών έριξε άγκυρα στην τάξη μας», που υλοποιούν δημοτικά σχολεία της πόλης των Σερρών και τα αποτελέσματά του παρουσίασαν

τον περασμένο Οκτώβριο στο 3ο Διεθνές Συνέδριο Δημιουργικής Γραφής, που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα, από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Μαθητές του Ε2 τμήματος του 19ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ Σερρών και μας παρουσίασαν δικά τους ποιήματα, ιστορίες, παραμύθια και στοιχεία έρευνας που πραγματοποίησαν εμπνευσμένα από το έργο του ποιητή Νίκου Καββαδία. Πρόκειται για μια εξαιρετική ομαδική εργασία που πραγματοποιήθηκε σ’ ένα μεγάλο κομμάτι της εκτός σχολικού ωραρίου, με τον συντονισμό της εκπαιδευτικού Βασιλικής Ψυρρούκα.
• Στην ενημερωτική εκπομπή «Με το ΝΙ και το ΣΙΓΜΑ» η φιλόλογος του 3ου Γυμνασίου Σερρών- πρ.Πρόεδρος Συνδέσμου Φιλολόγων Ν.Σερρών – Επιμορφώτρια ΤΠΕ Σύλια Ζέττα αναφέρθηκε στον τρόπο διδασκαλίας της ποίησης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στην προσέγγιση και στα ευεργετικά της αποτελέσματα στους εφήβους μαθητές.
• Μέσω της ευέλικτης ζώνης «Κάνε την εκπομπή σου» μαθητές του 5ου Γυμνασίου Σερρών θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό αφιέρωμα στον Σερραίο ποιητή, ιστορικό και συγγραφέα Γιώργο Καφταντζή, με αφορμή την συμπλήρωση των 20 χρόνων από το θάνατό του (22 Μαρτίου 1920 – 12 Μαρτίου 1998). Πρόκειται για την μαθητική ομάδα του Πολιτιστικού Προγράμματος «Αναζητώντας τα χνάρια του Γιώργου Καφταντζή στο χώρο και τον χρόνο» που μελέτησε το πλούσιο έργο του Σερραίου δημιουργού με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Κατερίνας Κλούρα και Δήμητρας Λαϊνά και την στήριξη της διεύθυνσης του σχολείου. Η εκπομπή θα μεταδοθεί σήμερα στις 17.00
• Με δύο ωριαίες εκπομπές η φιλόλογος Μαρία Παλάζη δίνει τη δική της ραδιοφωνική προσέγγιση στο έργο του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη. Προσεγγίζει την ποιητική του και ειδικότερα την ελληνικότητά του όπως εκφράζεται στο έργο του, με επικέντρωση στην ελληνική γλώσσα και την παράδοση. Η πρώτη εκπομπή θα μεταδοθεί σήμερα στις 18.00 , ενώ η επόμενη θα την ερχόμενη Τετάρτη 28 Μαρτίου στις 17.00.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα