Η ώρα του μεγάλου τελικού

00:26 11/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η μεγάλη μέρα για το Σερραϊκό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έφτασε με τη διεξαγωγή την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 στις 3:00μμ στο Δημοτικό γήπεδο Σερρών του τελικού κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Σερρών.

Δύο από τις καλύτερες ομάδες της Επίλεκτης κατηγορίας, η Δόξα Λιθοτόπου και η Ελπίδα Σκουτάρεως θα διεκδικήσουν το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς. Ένας τελικός… διαφορετικός από τους άλλους και δεν είναι μόνο οι ενέργειες της νέας διοίκησης της Ε.Π.Σ. Σερρών που θέλει να δώσει χαρακτήρα γιορτής στον τελικό αλλά και τα στοιχεία που τον συνθέτουν. Για πρώτη φορά ο τελικός γίνεται Κυριακή και μάλιστα την ίδια μέρα

δεν θα διεξαχθεί κανένα άλλο παιχνίδι στο Νομό Σερρών. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους Σερραίους, παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές και φιλάθλους να τον παρακολουθήσουν. Στον τελικό θα αγωνιστούν ο 2ος και ο 3ος της βαθμολογίας της Επίλεκτης κατηγορίας. Δύο ομάδες που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στα πλέι οφ που θα ξεκινήσουν σε λίγες μέρες. Επίσης μετά από 25 ολόκληρα χρόνια την απονομή του κυπέλλου στον νικητή θα κάνει άλλος πρόεδρος, ο Αθανάσιος Χατζηπαντελής που διαδέχθηκε πριν από λίγες μέρες τον Χριστόφορο Χριστοφορίδη που από το 1992 σήκωνε αυτός πρώτος το κύπελλο.

Συμπαίκτες στην Ελπίδα Σκουτάρεως οι Σάκης Γκόγκας και Μπόζινταρ Τάντιτς

Φιναλίστ με χρώμα… κόκκινο

Ο φετινός τελικός του κυπέλλου ξεχωρίζει γιατί αν και οι εμφανίσεις των ομάδων είναι ασπρόμαυρες (Δόξα Λιθοτόπου) και πράσινες (Ελπίς Σκουτάρεως) στο παιχνίδι θα κυριαρχεί το… κόκκινο. Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων που φόρεσαν τη φανέλα του Πανσερραϊκού συμπληρώνουν ενδεκάδα και μάλιστα είναι παίκτες που άφησαν το στίγμα τους στη μεγαλύτερη ομάδα του Νομού. Στην Ελπίδα Σκουτάρεως αγωνίζονται πέντε πρώην «κόκκινοι» με δύο προσωπικότητες να ξεχωρίζουν, τον Σάκη Γκόγκα και τον Μπόζινταρ Τάντιτς. Με τα χρώματα της Ελπίδας Σκουτάρεως αγωνίζονται και ο τερματοφύλακας Δημήτρης Καστανιώτης, ο κορυφαίος σκόρερ Θόδωρος Αγγελακάς που σε μικρή ηλικία πήγε στον Πανσερραϊκό (είναι τραυματίας) και ο Κώστας Μουσικάκης. Στη Δόξα Λιθοτόπου αγωνίζονται έξι πρώην παίκτες του Πανσερραϊκού. Ο Αλέκος Μουτίδης που για επτά χρόνια φορούσε τη φανέλα με το λιοντάρι, ο σκόρερ Γιώργος Ζαχαριάδης και ο Σάκης Αβραμίδης που αγωνίστηκαν στα δύσκολα χρόνια του Πανσερραϊκού, ο Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Ευθύμης Σιδηρόπουλος και ο Σάββας Σιδηρόπουλος που θα μπορούσαν να πάρουν και περισσότερες συμμετοχές αλλά… Στις δύο ομάδες αγωνίζονται και πολλοί παίκτες που πέρασαν από την ομάδα Νέων του Πανσερραϊκού όπως ο Γιώργος Ζιγκερίδης, ο Δήμος Γρούλιος και ο Βασίλης Αντωνογλούδης.

Πρώτη φορά σε τελικό η Δόξα Λιθοτόπου

Η πρωτάρα

Η Δόξα Λιθοτόπου θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό κυπέλλου και αυτό έχει ενθουσιάσει όλους στο τουριστικό (λόγω Κερκίνης) χωριό του Νομού Σερρών. «Το ζούμε για πρώτη φορά και όλοι περιμένουμε την Κυριακή. Ο Λιθότοπος είναι διψασμένος και το λέω με την καλή έννοια του όρου. Είναι πρώτη φορά, θέλουμε να το ζήσουμε, να γράψουμε κι εμείς μια ακόμη «χρυσή» σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας μας» είπε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος της Δόξας Λιθοτόπου Κώστας Χαλκίδης που δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα ενώ τόνισε ότι για το συγκεκριμένο παιχνίδι θα έρθουν από όλα τα μέρη της Ελλάδος φίλοι της ομάδας που κατάγονται από το Λιθότοπο. «Περιμένουμε κόσμο από τη Ρόδο, την Κρήτη αλλά και τη Γερμανία» είπε ο Κώστας Χαλκίδης που υπογράμμισε ότι μετά το τέλος του αγώνα θα παραμείνουν φίλοι με τους ανθρώπους της Ελπίδας Σκουτάρεως «Πρέπει να μείνουμε φίλοι μετά τον αγώνα. Ένα παιχνίδι είναι, θα παιχτεί για 90 λεπτά και ο καλύτερος ας κερδίσει ή και ποιο τυχερός. Θα συνεχίσουμε να έχουμε φιλία και συνεργασία. Δεν μας χωρίζει τίποτα, αντίθετα μας ενώνουν πολλά».

Μετά από 20 χρόνια σε τελικό η Ελπίδα Σκουτάρεως

Είκοσι χρόνια μετά

Η Ελπίδα Σκουτάρεως θα πάρει μέρος σε τελικό για 2η φορά στην ιστορία της και μετά από περίπου 20 χρόνια. Η ομάδα από το Σκούταρι είχε κατακτήσει το τρόπαιο την περίοδο 1997-98 κερδίζοντας τον Εθνικό Σιδηροκάστρου με 2-1. «Θα είναι μια μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο παράγοντας της Ελπίδας Σκουτάρεως Δημήτρης Αντωνογλούδης που έκανε πρόσκληση σε όλους τους Σερραίους να παρακολουθήσουν τον τελικό: «Καλούμε όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου στο Νομό Σερρών να έρθουνε στο Δημοτικό γήπεδο Σερρών για να δούνε δύο ομάδες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που πλησιάζουν τα επαγγελματικά πρότυπα με τους ποδοσφαιριστές που έχουν στα ρόστερ τους». Όσο για την ευχή του Δημήτρη Αντωνογλούδη, ο παράγοντας της Ελπίδας Σκουτάρεως είπε: «να κερδίσει πρώτο από όλα το ποδόσφαιρο. Μετά από 20 χρόνια ξαναπάμε σε τελικό, θέλουμε και ευχόμαστε να το κερδίσουμε».

Μετά από κλήρωση γηπεδούχος στον τελικό αναδείχθηκε η Δόξα Λιθοτόπου που θα πάρει τον πάγκο και τα αποδυτήρια του Πανσερραϊκού, ενώ οι φίλαθλοι της θα βρίσκονται στη Θύρα 4.

Η Ελπίδα Σκουτάρεως θα πάρει τον πάγκο και τα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων και οι φίλοι της θα βρίσκονται στη Θύρα 2.

Η τιμή των εισιτηρίων είναι ενιαία(ίδια για όλες τις Θύρες) και ορίστηκε στα 10 €, ενώ η είσοδος για τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων θα είναι δωρεάν στη Θύρα 1.

Οι προπονητές

Η Δόξα Λιθοτόπου ξεκίνησε τη χρονιά με τον προπονητή που κέρδισε το προηγούμενο καλοκαίρι αήττητη την άνοδο, τον Χρήστο Πεμπέ, ενώ από τις αρχές Νοεμβρίου στον πάγκο της κάθεται ο Μπάμπης Χρυσοστομίδης. Αξίζει να τονίσουμε ότι ο έμπειρος προπονητής μιλώντας αυτήν την εβδομάδα στην ΕΡΤ Σερρών έκανε αναφορά στο έργο του Χρήστου Πεμπέ τονίζοντας ότι αν έρθει η κατάκτηση του τροπαίου ένα μερίδιο της επιτυχίας αντιστοιχεί και στον πρώην προπονητή του συλλόγου.

Η Ελπίδα Σκουτάρεως ξεκίνησε τη χρονιά και αυτή με τον προπονητή που πανηγύρισε το καλοκαίρι αήττητη την άνοδο, με τον Στέλιο Ρίζο, τον διαδέχθηκε από τις 25 Οκτωβρίου 2016 ο Νίκος Κουζουτζίδης που αποχώρησε στις 25 Φεβρουαρίου μετά την ήττα με 2-1 από την αντίπαλο της στον τελικό, τη Δόξα Λιθοτόπου. Στον πάγκο της ομάδας θα κάθεται ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου Αλέξης Γκράτζιος που θεωρείται από τους έμπειρους προπονητές στο Σερραϊκό ποδόσφαιρο αφού ήταν προπονητής σε αρκετές ομάδες του Νομού.

Ο MVP του τελικού

Μία από τις καινοτομίες που θα εφαρμόσει η νέα διοίκηση της Ε.Π.Σ. Σερρών είναι η ανάδειξη του καλύτερου παίκτη του αγώνα (του M.V.P.). Τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του τελικού θα αναδείξουν 21 άνθρωποι του αθλητισμού (8 εκπρόσωποι των ΜΜΕ-ηλεκτρονικός και γραπτός τύπος, ραδιόφωνο, τηλεόραση- 13 προπονητές της Επίλεκτης και του Συνδέσμου Πτυχιούχων προπονητών).

Πολυνίκης ο Εθνικός Σιδηροκάστρου

Ο Εθνικός Σιδηροκάστρου είναι ο πολυνίκης του θεσμού με 9 τρόπαια στο ενεργητικό του ενώ έχει και τις περισσότερες παρουσίες σε τελικό (13) στον οποίο πήραν μέρος μέχρι σήμερα 35 διαφορετικές ομάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα