Η Μητρόπολη Δημητριάδος τίμησε τον ευεργέτη Χαράλαμπο Τσιμά

00:04 19/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου λειτούργησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία των Βουλευτών Μαγνησίας Αθανασίου Λιούπη και Κωνσταντίνου Μαραβέγια, εκπροσώπων των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών και πλήθους κόσμου, τηρουμένων των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος απένειμε στον Μεγάλο Ευεργέτη κ. Χαράλαμπο Τσιμά, την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως, ήτοι

τον Χρυσό Σταυρό, μετά Διπλώματος, ως ελάχιστο αντίδωρο για όσα κατά καιρούς έχει προσφέρει στην Ιερά Μητρόπολη, στα Ιδρύματα και στους Ιερούς Ναούς της.

Στην προσφώνησή του, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας επεσήμανε – μεταξύ άλλων – ότι “το όνομά του κ. Τσιμά είναι σήμα κατατεθέν στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, καθώς θεωρείται ευεργέτης και εκείνου του τόπου. Δε αρκέστηκε, όμως, σε όσα πέτυχε στην ξενιτιά. Δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του και, μιμούμενος την παράδοση των Μεγάλων Ελλήνων Ευεργετών, ευεργέτησε πολλαπλώς την Μαγνησία και όχι μόνο, σε όλους τους τομείς: το Νοσοκομείο και τα Ιδρύματα της πόλης μας, το πολυδιάστατο έργο της Μητροπόλεώς μας. Διαπιστώνει ο ίδιος τις ανάγκες και συνδράμει, για να μπορούν οι άνθρωποι να ζουν με αξιοπρέπεια, να νοσηλεύονται υπό τις καλύτερες συνθήκες, να στηρίζονται σε κάθε τους ανάγκη. Και στο έργο αυτό έχει σταθερή συμπαραστάτρια όλη του την οικογένεια”.

Στην αντιφώνησή του ο κ. Τσιμάς ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την μεγάλη τιμή, επισημαίνοντας ότι αποτελεί για τον ίδιο την μεγαλύτερη τιμή και αναγνώριση και ανταμοιβή για το φιλανθρωπικό του έργο, στο οποίο αφιερώθηκε, πρόθυμα και ολόψυχα, εδώ και πολλά χρόνια. Ο κ. Τσιμάς ευχαρίστησε, επίσης, όλους τους συμπολίτες του για την αμέριστη αγάπη τους, ενώ έδωσε την υπόσχεση ότι όσο έχει τα μάτια του ανοικτά, όσο ο Θεός του δίνει δύναμη και κουράγιο, θα συνεχίσει να είναι παρών, στις επάλξεις της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο και να παρακινεί και άλλους συμπολίτες στην ανιδιοτελή προσφορά.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα