Η ηγεσία του ΤΧΣ θα συναντήσει την Νουί του SSM τη Δευτέρα

12:24 2/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μετά τον υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο, η μεταβατική ηγεσία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) μεταβαίνει στη Φρανκφούρτη για να συναντηθεί την Δευτέρα με την πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) Ντανιέλ Νουί.

Ο πρόεδρος του ΤΧΣ Γιώργος Μιχελής και ο μεταβατικός διευθύνων σύμβουλος Χριστόφορος Στράτος θα συναντήσουν την κ. Νουί για να συζητήσουν το θέμα της στελέχωσης των ΔΣ των τραπεζών.

Σημειώνεται

ότι ο νέος νόμος έχει θεσπίσει αυστηρά κριτήρια στην επιλογή των προσώπων που θα τα στελεχώσουν με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν δυσκολίες οι τράπεζες στην εξεύρεση των στελεχών.

Ο κ. Μιχελής είχε αναφέρει σε συνέντευξή του τον Αύγουστο ότι η διαδικασία για την στελέχωση των ΔΣ των τραπεζών θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος συναντήθηκε χθες με την κ. Νουί στη Φρανκφούρτη χωρίς να υπάρξει επίσημη ενημέρωση για το περιεχόμενό της.

Ομως, ανεπισήμως, έγινε γνωστό ότι στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν θέματα του τραπεζικού τομέα όπως η διαχείριση των «κόκκινων δανείων» και η ανασύνθεση των ΔΣ των τραπεζών.

Το SSM είναι ο επόπτης των συστημικών τραπεζών από τον Νοέμβριο του 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα