Η γαστρονομία του Νοτίου Αιγαίου ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο

11:55 1/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Το πλάνο των εκδηλώσεων και των δράσεων που θα λάβουν χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια του 2019, στο πλαίσιο του τίτλου «Νότιο Αιγαίο – Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019», παρουσιάστηκε από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, στο Audotorium του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα.
Η εξαιρετική διάκριση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ως Γαστρονομικής Περιφέρειας, έρχεται ως επιστέγασμα των προσπαθειών

για την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου, του πολιτισμού, και των τοπικών προϊόντων των νησιών της, σε σημείο αναφοράς στην ευρωπαϊκή γαστρονομική κουλτούρα και κληρονομιά και κάνει πραγματικότητα τον μεγάλο στόχο που εξ αρχής είχε θέσει η Περιφερειακή αρχή: την εξωστρέφεια, τη διασύνδεση της γαστρονομίας με τον τουρισμό και τον πολιτισμό, την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και τη διάθεσή τους σε αγορές του εξωτερικού, στόχους που υπηρετεί στο έπακρο ο θεσμός.
Καθώς η γαστρονομία έχει αναδειχθεί σε θεμελιώδες στοιχείο του τουρισμού και η απόλαυση του καλού φαγητού αποτελεί πάντα ουσιώδες συστατικό της ταξιδιωτικής εμπειρίας, στόχος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι να αναδείξει τη γαστρονομία των νησιών της σε στοιχείο της ιδιαίτερης ταυτότητας και φυσιογνωμίας τους και διοχετεύσει προς αυτά το ισχυρό κίνημα γαστρονομίας που ήδη υπάρχει στις χώρες της Ευρώπης.
«Τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου βρίσκονται στην κορυφή της τουριστικής βιομηχανίας της Ελλάδος. Γι’ αυτό δουλεύουμε με πολύ μεγάλο επαγγελματισμό πάνω στον τουρισμό μας, εμπλουτίζοντας συνεχώς το τουριστικό προϊόν και πάνω από όλα την εμπειρία του επισκέπτη μας. Ο τεράστιος πολιτιστικός πλούτος της γαστρονομίας, που συνιστά πλέον ένα από τα ισχυρότερα συστατικά της τουριστικής εμπειρίας διεθνώς, υπηρετείται και αναδεικνύεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των ευρωπαϊκών Περιφερειών με μεγάλη παράδοση στη γαστρονομία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα