Η Εθνική του μπάσκετ στις Σέρρες

21:57 4/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την πόλη των Σερρών επέλεξε η Εθνική ομάδα μπάσκετ των εφήβων για να κάνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ενόψει του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα γίνει την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου στη Λετονία.

Η παρουσία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ από 25 Ιουνίου έως τις 8 Ιουλίου στο Νομό Σερρών θα είναι ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού για τον Σερραϊκό αθλητισμό και είναι κάτι που επιτεύχθηκε μετά από συντονισμένες ενέργειες, που ξεκίνησαν από τον προηγούμενο Οκτώβριο,

της διοίκησης του τμήματος μπάσκετ του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού μαζί με τη διοίκηση της Α.Ε.Σ. και με την συμπαράσταση του Δήμου Σερρών, του ΟΠΑΚΠΑ και της ΚΕΔΗΣ.

O υπεύθυνος ακαδημιών του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού Γιώργος Καράγκουτης πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του στις 22 Ιουλίου του 1995 την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου (νίκησαν στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων 91-73 την Αυστραλία)

Σημαντικό ρόλο για να επιλεγεί η πόλη των Σερρών για την προετοιμασία έπαιξε η παρουσία δύο ανθρώπων στα «λιοντάρια» που στο παρελθόν είχαν πανηγυρίσει επιτυχίες με την Εθνική ομάδα, του υπεύθυνου ακαδημιών του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού Γιώργου Καράγκουτη (παγκόσμιος πρωταθλητής με την Εθνική εφήβων το 1995 στην Αθήνα) και του διοικητικού ηγέτη της ομάδας, Θάνου Μηλούση που ήταν ο γιατρός της Εθνικής που το 2008 είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό του Πύργου.

Ο Θάνος Μηλούσης ως γιατρός της Εθνικής πανηγυρίζει την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Πανευρωπαϊκό του 2008 στον Πύργο.

Η Εθνική των επιτυχιών

Η Εθνική Εφήβων είναι η πλέον επιτυχημένη στην ιστορία της Επίσημης Αγαπημένης. Η Ελληνική ομάδα μετρά 10 μετάλλια από το 1970 και μετά, ένα χρυσό, ένα αργυρό κι ένα χάλκινο σε τρία Μουντομπάσκετ και δύο χρυσά, δύο αργυρά και τρία χάλκινα σε επτά Ευρωμπάσκετ. Τελευταία μεγάλη επιτυχία το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2015 στο Βόλο με προπονητή τον Ηλία Παπαθεοδώρου.

Ο όμιλος της Εθνικής

Η Εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει στο Ευρωπαϊκό Εφήβων (Λιέπαγια, Βέντσπιλς, Ρίγα, Λετονία, 27/7-5/8) για τον πρώτο όμιλο την Κροατία, την Ιταλία και την Λετονία. Οι άλλοι όμιλοι είναι:
Β’ Όμιλος: Τουρκία, Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία
Γ’ Όμιλος: Ισπανία, Ουκρανία, Φινλανδία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη
Δ’ Όμιλος: Λιθουανία, Μ. Βρετανία, Μαυροβούνιο, Σερβία

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα