Η ΕΡΤ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

21:49 22/7/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Η ΕΡΤ σας μεταδίδει τον παλμό του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος, λίγες ώρες πριν από την τελετή έναρξης (14:00, ώρα Ελλάδος).

11090 αθλητές από 206 χώρες του πλανήτη έχουν μπει στη τελική ευθεία για τη μάχη των μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η

ανακύκλωση στην πρώτη γραμμή 

Οι Ιάπωνες εκφράζουν την αγάπη τους για το περιβάλλον σε κάθε δραστηριότητα που περιτριγυρίζει τον θεσμό. Για πρώτη φορά, το καύσιμο της φλόγας στο Ολυμπιακό Στάδιο θα είναι το υδρογόνο, το οποίο χαρακτηρίζεται ως καύσιμο του μέλλοντος από τους ίδιους. Παράλληλα, τα κρεβάτια των αθλητών, τα μετάλλια, αλλά και οι δίσκοι των μεταλλίων έχουν παραχθεί από αμιγώς ανακυκλώσιμα υλικά.

Λεπτομέρειες της τελετής έναρξης

Όλες οι ομάδες θα παραταχθούν στον χώρο του σταδίου με δύο σημαιοφόρους. Οι αντίστοιχοι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα είναι οι Λευτέρης Πετρούνιας και Άννα Κορακάκη. Η Ελλάδα, μάλιστα, θα κάνει πρώτη την εμφάνισή της, με τη Γαλλία (διοργανώτρια της επόμενης Ολυμπιάδας) να εισέρχεται στο στάδιο προτελευταία, ενώ η οικοδέσποινα Ιαπωνία εμφανίζεται ως τελευταία.

Η ΕΡΤ θα καλύψει λεπτό προς λεπτό το κορυφαίο αθλητικό γεγονός, από την τελετή έναρξής του, έως και την τελετή λήξης του.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Η ΕΡΤ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα