«Η εποχή των εικόνων» στην ΕΡΤ2

03:36 7/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), επισκέπτεται η εκπομπή «Η εποχή των εικόνων», που θα μεταδοθεί το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 16:30 από τη συχνότητα της ΕΡΤ2.

Συγκεκριμένα, η εκπομπή καταγράφει την πρώτη έκθεση του ΕΜΣΤ, υπό τον τίτλο «Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα-Αμβέρσα», που εγκαινίασε το χώρο των περιοδικών εκθέσεων του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, ταυτόχρονα με το πρόγραμμα «Το ΕΜΣΤ στον Κόσμο». Η έκθεση είναι μια συμπαραγωγή

του ΕΜΣΤ και του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Αμβέρσας (M HKA).

Η Κατερίνα Ζαχαροπούλου συναντά τη διευθύντρια του ΕΜΣΤ, Κατερίνα Κοσκινά και σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση ανιχνεύονται οι στόχοι του μουσείου, τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα, το ύφος της συλλογής του και οι προθέσεις της Κ. Κοσκινά για τη συνέχεια.
Στη συνέχεια, μας μιλάει ο Bart De Baere, διευθυντής του Μουσείου M HKA, εξηγώντας τους λόγους συνεργασίας με το ΕΜΣΤ, έτσι όπως αυτοί διαμορφώθηκαν ύστερα από διάλογο και βαθύτερες σκέψεις με τη διευθύντρια του μουσείου.
Σημαντική είναι και η παρουσία των καλλιτεχνών που μιλούν στην εκπομπή, τοποθετώντας τη σημασία του έργου τους μέσα στην παρούσα συγκυρία.

Μιλούν: ο γλύπτης Θόδωρος, ο Στέφανος Τσιβόπουλος, η Ελένη Μυλωνά, ο Costis (Τριανταφύλλου), καθώς και οι Kimsooja, Luc Deleu, Anne – Mie Van Kerckhoven, Koen van den Broek.

Keywords
Τυχαία Θέματα