Η Ένωση Προσωπικού Βιομηχανίας Τσιμέντων Βόλου απαντά στον κ. Χατζηχαραλάμπους

12:06 21/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Απάντηση στον πρώην συνάδελφό μας κ. Χατζηχαραλάμπους.

Αξιότιμε κ. Χατζηχαραλάμπους,

διαβάσαμε το άρθρο σας που αναφέρεστε στα σύγχρονα νεοφιλελεύθερα κράτη και τα συμφέροντα του κεφαλαίου, για τους ταξικούς αγώνες και τα καπιταλιστικά συστήματα και δε θα είχε σημασία αν συμφωνούμε ή όχι, παρόλο που όντως συμφωνούμε έως ένα βαθμό, αφού η διαφορετική άποψη, προσέγγιση, αντίληψη και έκφραση, είναι δημοκρατικό και αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη, όπως επίσης και η πολιτική του ιδεολογία.

Ως εδώ όλα καλά, πιθανολογούμε όμως πρώην συνάδελφε, ότι κάπου χαθήκατε

στην μετάφραση, κάπου το χάσατε ή δεν το παρακολουθήσατε σωστά, από την αρχή μέχρι το τέλος.

Αναφερθήκατε στο Σωματείο των εργαζομένων με μένος, μη σεβόμενος την άποψη των πρώην συναδέλφων σας που δημοκρατικά εκφράζουν και επιλέγουν τους εκπροσώπους τους, όπως και δημοκρατικά εκφράζουν τις απόψεις τους για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν. Το να έχει κανείς διαφορετική άποψη από εσάς δεν τον κάνει ούτε πιο χαζό ούτε κατώτερο σας και αυτό οφείλατε να το σεβαστείτε!

Αναφερθήκατε σε κομματικά στελέχη που πλαισιώνουν το Δ.Σ του Σωματείου μας, αλλά σας διαφεύγει εσκεμμένα ίσως, ότι για πρώτη φορά στα χρονικά, οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν με ενιαίο ψηφοδέλτιο κάνοντας στην άκρη τις όποιες κομματικές παρατάξεις. Σας διαφεύγει επίσης ότι για πρώτη φορά η εκπροσώπηση είναι αντιπροσωπευτική και στο Δ.Σ εκφράζονται όλες οι πολιτικές απόψεις, ακόμη και της αριστεράς, που σκόπιμα αφήνετε στην άκρη με τη στοχοποίησή σας!

Είναι τραγικό να διαβάζουμε όλο αυτό το παραλήρημα ενάντια στις πολυεθνικές και τα καπιταλιστικά συστήματα από έναν άνθρωπο που έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του αποκλειστικά σε αυτή την πολυεθνική και σε αυτό το σύστημα από επιλογή και όχι δια της βίας, για 30 χρόνια. Τουλάχιστο ας είχατε την ευθιξία να υποστηρίξετε τα όσα αναφέρετε. Είναι εύκολο και το βλέπουμε συχνά, πλέον, κάποιοι να κάνουν τους αριστερούς με δεξιές τσέπες!

Διαβάσαμε στο πόνημά σας, για τοξικό περιβάλλον και για απολύσεις που βαφτίζονται οικειοθελείς αποχωρίσεις…

Γιατί πρώην συνάδελφε δεν μας φέρατε τις μελέτες και τα στοιχεία που ισχυριζόσαστε ότι έχετε και καθόριζαν το περιβάλλον στην εργασία αλλά και στην πόλη μας τοξικό, όπως επανειλημμένα σας ζητούσαμε στις τελευταίες Γενικές Συνελεύσεις μας? (20.12.2017, 28.03.2018)

Γιατί δεν παραιτούσασταν αφού είχατε πεισθεί ότι η ΑΓΕΤ σπέρνει καρκίνο τα τελευταία 10-15 χρόνια, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς σας, να σωθείτε τουλάχιστο εσείς αν δεν θέλατε να σώσετε και εμάς τους συναδέλφους σας? Μήπως όλα αυτά όμως, αποσκοπούσαν σε μια εθελουσία αποχώρησή σας, με παχυλή αποζημίωση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που τελικά διαπραγματευτήκατε με την διοίκηση και λάβατε λίγο πριν την αποχώρησή σας, την οποία εσείς για να γίνετε αρεστός, αλλά και να σας συμπονέσουν στους κύκλους σας, βαφτίσατε… απόλυση?

Συμπερασματικά λοιπόν βλέπουμε ότι το άρθρο σας έχει μόνο πολιτικό χαρακτήρα και δυστυχώς λασπολογείτε και καταφέρεστε κατά ενός σωματείου με θητεία μόλις 14 ημερών, αποτελούμενο από νέους ανθρώπους με όραμα που εκλέχτηκαν για να υπηρετήσουν τους συναδέλφους τους, αφού αναφέρεστε επιγραμματικά μόνο σε μια μελέτη του κ Χριστόλη του 2010, αν και περιμέναμε να αναφέρεστε μόνο σε μελέτες, στοιχεία και αποδείξεις ώστε να βοηθήσετε πραγματικά τους πρώην συναδέλφους σας, εφόσον κόπτεστε.

Υπάρχουν εν τέλει αρμόδιες υπηρεσίες, φορείς και επιστήμονες, που είτε σας αρέσει είτε όχι είναι αρμόδιοι και πιστοποιημένοι να πάρουν θέση στο θέμα και αυτούς υιοθετούμε και αποδεχόμαστε εμείς.

Το να αμφισβητούμε, να στοχοποιούμε και να λοιδορούμε ότι δεν είναι σύμφωνο με τις απόψεις μας ή δεν μας είναι αρεστό, όπως πράττετε εσείς στο άρθρο σας – ακόμη και πιστοποιημένα εργαστήρια – είναι τουλάχιστο αντιδημοκρατικό και εκδηλώνει φασίζουσα συμπεριφορά!

Είναι δικαίωμα σας να έχετε τις όποιες πολιτικές ιδεολογίες θέλετε, να τις εκφράζετε και να τις υποστηρίζετε. Είναι τραγικό όμως να καταφέρεστε κατά ενός σωματείου πρώην συναδέλφων σας που και εσείς κατά καιρούς θέσατε υποψηφιότητες αλλά δεν εκλεχτήκατε, να πολιτικοποιείτε και να διαστρεβλώνετε σκόπιμα ένα κοινωνικό προβληματισμό που αφορά τα εναλλακτικά καύσιμα και την υγεία, για προσωπικά και κομματικά οφέλη!

Αλλά είπαμε, αριστερός αγωνιστής με δεξιές τσέπες…

*Δεν θα επανέλθουμε ότι και εάν απαντήσετε.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα