Η ΕΛΜΕΖ για ημέρα πανελλαδικής δράσης για αναπληρωτές

12:02 21/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου συμμετέχει στην ημέρα πανελλαδικής δράσης (29/9) στην οποία καλεί η «Πρωτοβουλία αναπληρωτών-ωρομισθίων και ελαστικά εργαζόμενων στην εκπαίδευση».

Σε σχετική ανακοίνωση η ΕΛΜΕΖ αναφέρει ότι:

«Οι αναπληρωτές – συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί, που ως και 16 χρόνια διασχίζουν απ’ άκρη σ’ άκρη τη χώρα, που κάθε χρόνο με τη βαλίτσα στο χέρι αγωνιούν για το αν, το πότε και το πού θα δουλέψουν,

δεν το βάζουν κάτω!

Μέσα από την ΕΛΜΕ Ζακύνθου μέσα από τις κατά τόπους ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, μαζί με όλους τους συναδέλφους, παλεύουν για να φέρουν στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες και διεκδικούν τα δικαιώματά τους!

Πέρυσι 4000 έμειναν άνεργοι και φέτος το ίδιο θα συμβεί με κάποιους άλλους συναδέλφους. Το καλοκαίρι έζησαν την ανεργία, πολλοί δεν πήραν ούτε ταμείο ανεργίας, οικογένειές στενάζουν κάτω από το βάρος της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής (φοροληστεία, ΕΝΦΙΑ, χαμηλοί μισθοί, διπλά έξοδα συντήρησης, ακριβές μετακινήσεις…) αλλά και της εναλλαγής μεταξύ ελαστικής εργασίας και ανεργίας!

Οι αλλαγές στην εκπαίδευση (υποχρηματοδότηση, αδιοριστία, αναπλήρωση-ωρομισθία, συμπτύξεις-συγχωνεύσεις, μείωση στο ωρολόγιο πρόγραμμα, υποβάθμιση διδακτικών αντικειμένων, παραπέρα υποβάθμιση προσχολικής και ειδικής αγωγής, Λύκειο-φροντιστήριο κ.ά…) που οδηγούν σε ένα αναχρονιστικό σχολείο όπου δουλεύει με όσους και όποιους εκπαιδευτικούς έχει, τσακίζει τους μαθητές και καταδικάζει τους συναδέλφους στη μόνιμη αναπλήρωση και περιπλάνηση!

Διεκδικούμε αταλάντευτα τα δικαιώματά των συναδέλφων συμβασιούχων, είμαστε αισιόδοξοι και πεπεισμένοι ότι το 2017, με τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν λόγω της επιστημονικής και τεχνολογικής ανάπτυξης, μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, εμείς, οι οικογένειές μας και οι μαθητές μας και οι συνάδελφοι αναπληρωτές να εργαστούν σε καλύτερες συνθήκες ως πραγματικοί παιδαγωγοί και όχι ως γυρολόγοι!».

Keywords
Τυχαία Θέματα