ΕΛΜΕΖ για διώξεις συνδικαλιστών και πανελλαδική συνδιάσκεψη ΠΑΜΕ

14:10 11/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την αλληλεγγύη του στους διωκόμενους συνδικαλιστές του ΕΚΖ που δικάζονται σήμερα εκφράζει το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ. Συγκεκριμένα, δικάζονται ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κωνσταντίνου Γιώργος, ο πρώην πρόεδρος Στρούζας Τάκης και ο πρώην Γραμματέας της Τ.Ε. Ζακύνθου του ΚΚΕ, Μπέτσης Σπύρος, για την κινητοποίηση στην απεργία στις 24 Φλεβάρη του 2010.

Η ΕΛΜΕΖ εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση στις διώξεις των συνδικαλιστών.

Απαιτεί την άμεση παύση κάθε δίκης ή άλλης δίωξης ενάντια στους συνδικαλιστές εργαζόμενους, για τη συνδικαλιστική τους δράση και τους αγώνες.

Στην 4η πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ, στις 19 και 20 Νοεμβρίου στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, συμμετέχει η ΕΛΜΕΖ. Όπως επισημαίνει, «το ΠΑΜΕ ως μέτωπο συσπείρωσης και αγωνιστικού συντονισμού συνδικαλιστικών οργανώσεων, σωματείων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Επιτροπών Αγώνα και εκλεγμένων συνδικαλιστών, με όρους μαζικού κινήματος, παλεύει με βάση πλαίσιο αιτημάτων, το οποίο ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης».
Σύμφωνα με την ΕΛΜΕΖ, «στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, θα γίνει ένας ανοιχτός και δημοκρατικός διάλογος για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος σε ταξική βάση και κατεύθυνση, απαλλαγμένου από τη θηλιά του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα