Η ΕΚΤ μπορεί να δεχθεί τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα λέει η Wall Street Journal

12:37 30/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το 25μελές διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) θα μπορούσε να κάνει αποδεκτά την προσεχή Πέμπτη, τα ελληνικά ομόλογα ως εγγυήσεις για την παροχή ρευστότητας στις εγχώριες τράπεζες μετά την συμφωνία στο Eurogroup σύμφωνα με άτομο που έχει γνώση του θέματος κατά την Wall Street Journal.

Η αποδοχή των ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ

θα επιτρέψει στις τράπεζες να αντικαταστήσουν τον ακριβότερο δανεισμό από τον μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας (ELA) της Τράπεζας της Ελλάδος, εξοικονομώντας αρκετά λεφτά από τόκους.

Σύμφωνα με την WSJ, η ΕΚΤ δεν είναι πιθανό να προχωρήσει σε νέα κίνηση χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής μετά από εκείνες του περασμένου Δεκεμβρίου και Μαρτίου αφού είναι πιθανό να περιμένει να δεί τα αποτελέσματα των προηγούμενων πράξεών της τονίζουν αναλυτές.

Κάποια από τα τελευταία μέτρα που έχει ανακοινώσει η ΕΚΤ δεν έχουν ακόμη εφαρμοσθεί, κυρίως μέσω της χορήγησης εξαιρετικά φθηνών δανείων για τράπεζες και αγορές εταιρικών ομολόγων.

Επιπλέον, τα πιο πρόσφατα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά. Η οικονομία της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,5% το πρώτο τρίμηνο παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός παραμένει πολύ χαμηλότερα από τον στόχο του 2% της ΕΚΤ σύμφωνα με την WSJ.

The post Η ΕΚΤ μπορεί να δεχθεί τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα λέει η Wall Street Journal appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα