Η δίτομη βιογραφία του Ελευθερίου Βενιζέλου

07:14 7/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ξαναζωντάνεψε» η ιστορία στην εκδήλωση παρουσίασης της δίτομης βιογραφίας: «Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Άνθρωπος, ο Ηγέτης», όπου αναδείχθηκαν μέσα από αυθεντικά προσωπικά και ιστορικά ντοκουμέντα οι μεγάλες πολιτικές αρετές του Βενιζέλου.

Τη βιβλιογραφία έγραψε ο συγγραφέας, Νικόλαος Παπαδάκης, γενικός διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Βενιζέλος» και παρουσιάστηκε στο Ηράκλειο

στη Δημοτική αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου, το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου.
Στην σημαντικότητα των στοιχείων της επιμελημένης έκδοσης που φωτίζουν αλλά και αναδεικνύουν το πολύπλευρο έργο του Εθνάρχη, αναφέρθηκαν στους χαιρετισμούς τους ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κκ Ειρηναίος, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Άρης Ροζάκης.
Το βιβλίο παρουσίασαν, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου, Ανδρέας Νανάκης, ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Οδυσσέας Ζώρας.
Όλοι οι ομιλητές έδωσαν συγχαρητήρια στον συγγραφέα για την νέα έκδοση, αλλά και συνολικά για το έργο του στο Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών. Την εκδήλωση συντόνισε ο Γιώργος Βιτώρος ενώ στην αντιφώνηση του ο συγγραφέας αναφέρθηκε στο χρονικό και στην σημαντικότητα της έκδοσης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα