Η δημοσιογράφος απεργός πείνας Μαρίνα Βήχου στην ΕΡΤ Χανίων (audio)

17:01 24/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζουν την απεργία πείνας οι δημοσιογράφοι Μαρίνα Βήχου και Ελένη Ανδριανού με αίτημα τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ, του οργανισμού επικουρικής ασφάλισης και περίθαλψης των δημοσιογράφων. Οι δύο δημοσιογράφοι ζουν τις τελευταίες μέρες σε σκηνές που έστησαν στο πεζοδρόμιο έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ, στην οδό Ακαδημίας στην Αθήνα.
Η

Μαρίνα Βήχου μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων και περιέγραψε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΕΔΟΕΑΠ. Οι επικουρικές συντάξεις του προηγούμενου μήνα δεν έχουν πληρωθεί, ενώ και το κομμάτι της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης είναι σε τραγική κατάσταση, όπως είπε. Ο ΕΔΟΕΑΠ, ανέφερε η κ. Βήχου έχει ζητήσει δάνειο από την ΕΣΗΕΑ προκειμένου να καλύψει τις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες μόνο για τους βαριά νοσούντες. Αναφερόμενη στην απεργοσπασία στον ΣΚΑΪ, η κ. Βήχου υποστήριξε ότι θα πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες διαγραφής των απεργοσπαστών, από την Ένωση, αλλά και διακοπής της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης από τον ΕΔΟΕΑΠ. Όταν δεν αγωνίζεσαι για τον Οργανισμό που σου προσφέρει ιατροφαρμακευτική κάλυψη και άλλες παροχές, δεν υπάρχει λόγος να αποδέχεσαι και αυτές τις παροχές, είπε χαρακτηριστικά.
Η διαμαρτυρία είχε ξεκινήσει αρχικά απ’ τον Θόδωρο Βαρίκο, που τη διέκοψε για λόγους υγείας, και τη σκυτάλη πήραν στη συνέχεια οι δημοσιογράφοι Αφροδίτη Υψηλάντη και Τζώρτζια Κοντράρου. Στο πλευρό τους προστέθηκαν ακολούθως η Μαρίνα Βήχου, η Ελένη Ανδριανού και η Ευαγγελία Πατεράκη. Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο, η δημοσιογράφος Αφροδίτη Υψηλάντη, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύτηκε μέχρι χθες, καθώς διαπιστώθηκε ότι έπασχε από οξεία βρογχίτιδα.
Με σημερινή τους ανακοίνωση, εξάλλου οι δημοσιογράφοι Αφροδίτη Υψηλάντη και Τζώρτζια Κοντράρου, γνωστοποίησαν πως σταματούν την απεργία. Σύμφωνα με ανάρτησή τους στο facebook:
«ΤΕΤΕΛΕΣTΑΙ

Σταματάμε την απεργία πείνας, μετά από 13 μερόνυκτα στο πεζοδρόμιο της οδού Ακαδημίας 20.

Παραδίδουμε τη σκυτάλη στον κλάδο μας, προκειμένου να αποδείξει εμπράκτως, ότι δεν ισχύει αυτό που του καταλογίζουν, ότι είναι «αλήτες και ρουφιάνοι».

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που μας συμπαραστάθηκαν σε αυτόν τον αγώνα και όσους, με δυσκολίες, κατάφεραν να προβάλουν την απεργία πείνας μας, με ρεπορτάζ σε φιμωμένα Μέσα.

Με αφορμή την εξαγγελθείσα 48ωρη απεργία –παρωδία που αποφάσισε σήμερα η ηγεσία της ΕΣΗΕΑ, κατά παράβαση της ειλημμένης από 4 -7-2017 απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ, που πάρθηκε με απόλυτη πλειοψηφία, για απεργία διαρκείας δηλώνουμε:

-Ότι δεν δεχόμαστε άλλο τον εμπαιγμό από τη συνδικαλιστική μας ηγεσία, που ενώ το Ταμείο μας πνέει τα λοίσθια, εξακολουθεί να ανέχεται τον ρόλο της κυβέρνησης.

-Kαταγγέλλουμε το γεγονός ότι η συνδικαλιστική μας ηγεσία, με τις συνεχείς υποχωρήσεις της προς τους εργοδότες, έχει ανεχθεί να παίξει τον ρόλο .

-Kαταγγέλλουμε τη συνδικαλιστική μας ηγεσία ότι ευθύνεται, διότι φτάνουμε στο δεύτερο μήνα, με κομμένες τις επικουρικές συντάξεις και με την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη να τινάζεται στον αέρα.

-Καταγγέλλουμε, γιατί οδηγεί έναν ολόκληρο κλάδο, θυσία στους μεγαλοεργολάβους και νταβατζήδες της ενημέρωσης, βάζοντας ταφόπλακα στην ελευθεροτυπία, τον πλουραλισμό, και κατά συνέπεια, επιφέρει καίριο πλήγμα στην ίδια τη Δημοκρατία.

Η λειτουργία του Ταμείου μας ως αυτοδιοίκητου, αυτόνομου οργανισμού υποχρεωτικής ασφάλισης, όπως λειτουργεί και με τις ασφαλιστικές καλύψεις που οφείλει να παρέχει σε εργαζόμενους, ανέργους, απλήρωτους και συνταξιούχους δημοσιογράφους και διοικητικούς βρίσκεται πλέον στα χέρια του κλάδου.

ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΥΨΗΛΑΝΤΗ

ΤΖΩΡΤΖΙΑ ΚΟΝΤΡΑΡΟΥ».

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων η κ. Βήχου:

Keywords
Τυχαία Θέματα