Η Χρ.Τετράδη για Γ.Σ. ξενοδόχων – τουριστικών επιχειρηματιών

13:15 9/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ανάγκη να υπάρξει ένας «επαγγελματικός συναγερμός» για να διαφυλαχτεί και να αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν της Ζακύνθου, επεσήμανε η Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά Ζακύνθου και Α΄Αντιπρόεδρος του ΞΕΕ, Χριστίνα Τετράδη, στη Γενική Συνέλευση των ξενοδόχων και των τουριστικών επιχειρηματιών, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η κ.Τετράδη τόνισε ότι «το σύνολο σχεδόν του εισοδήματος στο νησί μας (ΑΕΠ) προέρχεται από τον τουρισμό, δίνοντας εργασία άμεσα ή έμμεσα σε πάνω

από 15.000 επαγγελματίες και αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι ξενοδόχοι, όσο και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις».

Αναφέρθηκε, επίσης, στην άγρια φορολογία που «σκοτώνει» το τουριστικό προϊόν και το καθιστά μη ανταγωνιστικό, στα προβλήματα τόσο των υποδομών, όσο και της νοοτροπίας μας (σκουπίδια, βιολογικός, παραβατικότητα και γενικότερη υποβάθμιση του περιβάλλοντος) και στην αδιαφορία των υπευθύνων να δώσουν λύσεις σε αυτά τα σημαντικά θέματα.

Τέλος, προέτρεψε τους ξενοδόχους και τους επαγγελματίες του τουρισμού ότι θα πρέπει «ενωμένοι με μια φωνή να ενημερώσουμε την κοινωνία μας, να πάρουμε πρωτοβουλίες και να συμμετέχουμε στις αποφάσεις για να υπάρξει συνέχεια στον τουριστικό κλάδο» και κατέληξε με την διαπίστωση, πως «ανάπτυξη με ποιοτική αναβάθμιση είναι η μόνη κατεύθυνση που ανοίγεται μπροστά μας. Αυτό πρέπει να είναι το μήνυμα μας για να δώσουμε στη Ζάκυνθο την εικόνα που πραγματικά αξίζει στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα