Η Χιακή Συμπολιτεία εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου – Απολογισμός δράσης

15:13 22/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Τις παρεμβάσεις της, τις δράσεις της αλλά και τη φιλοσοφία που τη διέπει επισημαίνει με σχετικό δελτίο η δημοτική παράταξη “Χιακή Συμπολιτεία”, που από την πρώτη του νέου χρόνου προχώρησε και στην αλλαγή εκπροσώπησης στο Δημοτικό Συμβούλιο (η Ερμιόνη Φρεζούλη αντί του Δημήτρη Αντώνογλου), αφού όπως επισημαίνεται, πρόκειται για “προεκλογική δέσμευση της Χιακής Συμπολιτείας για εναλλαγή στην εκπροσώπηση στο δημοτικό συμβούλιο”.

Ως κύρια στοιχεία της δράσης της Δημοτικής Παράταξης από τον Σεπτέμβριο του 2019 αναφέρεται η καταγγελία των μεθοδεύσεων “της κυβέρνησης της ΝΔ να φαλκιδεύσουν την

απλή αναλογική και τη λαϊκή ψήφο. Μέσα από αλλεπάλληλες ρυθμίσεις και εγκυκλίους έχουν δημιουργηθεί δοτές πλειοψηφίες σε συλλογικά όργανα και απίθανες ρυθμίσεις  όπως ότι αποφάσεις παίρνονται ακόμα και με μειοψηφικό αριθμό ψήφων στο ΔΣ”, καθώς και την αντίσταση “στον εγκλωβισμό των προσφύγων στη Χίο και στη δημιουργία υπερδομής ‘Νταχάου’ στο Αίπος και βρέθηκαν απέναντι στα ΜΑΤ και στη βάρβαρη εισβολή τους στο νησί”.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου ΧΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ_22012021

 

The post Η Χιακή Συμπολιτεία εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου – Απολογισμός δράσης appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα