Η Μπακογιάννη βλέπει εξελίξεις, ο Θεοδωράκης δεν βλέπει εκλογές

13:38 30/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο εξόδου από την κρίση», τονίζει σε συνέντευξή της στα ΝΕΑ η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, επισημαίνοντας πως είναι επιβεβλημένη η πολιτική αλλαγή για να βγει η χώρα από την κρίση. Από την άλλη πλευρά ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης εκτίμησε από τα Χανιά

ότι δεν θα γίνουν εκλογές σε κοντινό διάστημα.

Η Ντόρα Μπακογιάννη στα ΝΕΑ

Η τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ εκτιμά πως η νέα χρονιά θα φέρει πολιτικές εξελίξεις, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη, οι οποίες και θα καθορίσουν την πορεία μας τα επόμενα χρόνια. «Η ΝΔ πιστεύει ότι επιβάλλεται να υπάρξει άμεσα πολιτική αλλαγή για να μπορέσουμε να βγούμε από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης», αναφέρει χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως ο κ. Τσίπρας τελικά θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Σύμφωνα με τη βουλευτή της ΝΔ, η κατάσταση των Ελλήνων θα επιδεινώνεται και η πραγματική οικονομία θα βυθίζεται όλο και περισσότερο λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης γι’ αυτό, όπως ισχυρίζεται, ο πρωθυπουργός «προετοιμάζει ηρωική έξοδο».

Η κ. Μπακογιάννη εκφράζει την ανησυχία της για την πολιτική όξυνση, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως ελλείψει πολιτικού αφηγήματος και σε αντίθεση με τη ΝΔ επενδύει στον διχασμό, σε μία ύστατη προσπάθεια συσπείρωσης της βάσης του. Διευκρινίζοντας πως αν και δεν φτάνει μόνο αυτό, η ίδια σημειώνει πως η αξιοπιστία είναι προϋπόθεση για να μπορέσει η διαπραγμάτευση να έχει ένα θετικό αποτέλεσμα. Τέλος, τονίζει πως το στίγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι συγκεκριμένο, σαφές και, όπως λέει, όλο και μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας το αποδέχεται.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στα Χανιά

Η Ελλάδα έχει ανάγκη να παράγουμε και να προσφέρουμε, δήλωσε σήμερα από τα Χανιά ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, εκτιμώντας ότι δεν γίνουν εκλογές σε κοντινό διάστημα.

Ο κ. Θεοδωράκης βρέθηκε στο Ανουσάκειο Ίδρυμα Κισσάμου και απαντώντας σε ερώτηση εάν «βλέπει» εκλογές το 2017, τόνισε: «Δεν βλέπω ότι θα υπάρχουν εκλογές στο κοντινό διάστημα. Σημασία έχει, όμως, να αποφασίσουμε να βγάλουμε μπροστά τις δυνάμεις τις κρυμμένες που έχει ο τόπος. Να παράγουμε και να προσφέρουμε. Αυτό έχει ανάγκη η Ελλάδα. Να παράγουμε και να προσφέρουμε. Με αυτήν τη σειρά. Γιατί αν δεν παράγουμε, αν δεν έχουμε πράγματα να δώσουμε στους ανθρώπους μας, θα είμαστε αναγκασμένοι μια ζωή να έχουμε απλωμένο το χέρι και να παρακαλάμε για βοήθεια».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ανουσάκειο Θεραπευτήριο Κισσάμου ο επικεφαλής του Ποταμιού συνομίλησε με τους τρόφιμους και το προσωπικό, ενώ άκουσε κρητικά κάλαντα και ένα ριζίτικο τραγούδι. «Ήρθαμε να δούμε τις γιαγιάδες, τους παππούδες μας, να ακούσουμε τις ιστορίες τους, τις συμβουλές τους, τα παράπονά τους, αν έχουν, αν και δεν έχουν, γιατί το Ανουσάκειο προσφέρει πολλά στον τόπο και στους ίδιους. Αυτές οι μέρες είναι μία αφορμή να γυρνάμε όλοι στις ρίζες μας. Τους ευχηθήκαμε, λοιπόν, να έχουν ελπίδα και ό,τι καλό στις οικογένειες τους», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης.

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα