«Η αρχαιολογία και εγώ» – Εγκαίνια περιοδικής έκθεσης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

11:23 10/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την έκθεση με τίτλο «Η αρχαιολογία και εγώ» συνδιοργανώνουν τo Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, έως τις 31 Αυγούστου.

«Τι είναι η αρχαιολογία; Μια περιπέτεια; Ένας βραχνάς; Η γοητεία που ασκεί το παρελθόν, η ομορφιά των αρχαιολογικών χώρων, η πλήξη που αποπνέουν τα μουσεία; Ίσως όλα αυτά μαζί και ακόμη περισσότερα».

Η έκθεση αποτελεί συνέχεια

του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού «Η δική (σ)μου Αρχαιολογία -Απεικονίζοντας το παρελθόν», τον συντονισμό του οποίου είχε αναλάβει το IBC (Instituto per I BeniCulturali) της Ιταλίας, στο πλαίσιο του προγράμματος NEARCH (Newscenarios for a communityinvolvedarchaeology), την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2015. Ο διαγωνισμός είχε θέσει σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες τα παραπάνω ερωτήματα, για τα οποία οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν με μια ζωγραφιά, μια φωτογραφία, ένα σχέδιο ή ένα βίντεο.

Η έκθεση αποτελεί μία από τις πολλές δράσεις του πανευρωπαϊκού προγράμματος NEARCH, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και υλοποιείται από 14 εταίρους σε 10 ευρωπαϊκές χώρες. Η Ελλάδα συμμετέχει με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ και επιστημονικά υπεύθυνο τον ομότιμο καθηγητή Προϊστορικής Αρχαιολογίας, Κώστα Κωτσάκη.

Σκοπός του προγράμματος είναι να απεικονίσει πώς οι κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσλαμβάνουν την αρχαιολογία και την αρχαιολογική τους κληρονομιά, καθώς και τον ρόλο της αρχαιολογίας στη σύγχρονη κοινωνία.

Διάρκεια έκθεσης: Εως 31 Αυγούστου 2018

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 08:00 – 20:00

Τηλ.: 2313310201 και 2310997179

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα