Η απελευθέρωση της Κοζάνης «υπό την σκιά» του κορονοϊού

18:34 11/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Χωρίς πάρελαση κατάθεση στεφάνων κ επετειακές εκδηλώσεις ο σημερινός εορτασμός της απελευθέρωσης στην πόλη της Κοζάνης. Ο πανηγυρικός της ημέρας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νκολάου παρουσία των αρχών του τόπου κ πολιτών στην σημερινή θεία λειτουργία με μάσκες αποστάσεις κ τα μέτρα που απαιτούνται λόγω κορονοϊού, η ευχή ήταν: Καλή Λευτεριά από το κορονοϊό.

108 χρόνια από την απελευθέρωση της Κοζάνης και

τίποτα δεν θύμιζε την γιορτινή μέρα που, υπό την σκιά του covid19 οι κοζανίτες επέλεξαν να παραμείνουν στο σπίτι, καθώς έκδηλη είναι η ανησυχία τους λόγω των θετικών στον ιό κρουσμάτων, αλλά και του mini lockdown που λήγει αύριο, σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη την περασμένη Τετάρτη. Παραμένουν στο πορτοκαλί κ στο επίπεδο 3 στον υγειονομικό χάρτη της χώρας οι Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης κ Καστοριάς.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι έρημη πόλη ήταν σήμερα Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2019, η Κοζάνη, τίποτα δεν θύμιζε αλλοτινές εποχές, ήταν η μέρα που όλοι μαζί γιορταζαν την απελευθέρωση από τονν τούρκικο ζυγό κ στην κεντρική πλατεία γινόταν το αδιαχώρητο. Την δική της πινελιά έβαλε κ η Φιλαρμονική Κοζάνης παιανίζοντας στους δρόμους.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μεγάλο ήταν το πλήγμα κ για τους επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης που περίμεναν σήμερα να δουλέψουν.

ΕΡΤ Κοζάνης: Σύνταξη_ Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα