Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στο 5ο ΓΕΛ Νίκαιας- Ρέντη

16:15 20/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στις 8μμ στο 5ο Γενικό Λύκειο Νίκαιας-Ρέντη (Άγγελου Σικελιανού και Βεργίνας), θα παρουσιαστεί η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, από το μαθητικό «Εργαστήριο πολυτροπικών δραστηριοτήτων» του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου.

Η παράσταση πραγματοποιείται με τη στήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού και του τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Οι διοργανωτές μας θυμίζουν το τελευταίο ανέφικτο «επιχείρημα» της Αντιγόνης στην αδιαλλαξία του Κρέοντα ήταν τα λόγια της: «Δεν γεννήθηκα για να μισώ, αλλά για

να αγαπώ», επισημαίνοντας ότι «Αυτό, ας είναι το επιμύθιο του παράτολμου εγχειρήματός μας».

Διανομή
Αντιγόνη: Βαγγελίτσα Τσιμήτρη. Κρέων: Πασχαλίνα Γιαννάκη. Ισμήνη: Χριστίνα-Ειρήνη Λιόλιου. Ευρυδίκη: Σταυρίνα Βάια. Φύλακες: Ηλιάνα-Μαριτίνα Τζιάφα & Μαλαματή Καμπούρη. Αίμων: Γιώργος Μυτελέτσης. Τειρεσίας: Διονύσης Ντουράκογλου. Άγγελος-Εξάγγελος: Πάμελα Πετάλι. Παιδί (οδηγός Τειρεσία): Καλλιόπη Τσιανάκα. Χορός: Κατερίνα Νταλαμπέκου (Κορυφαία 1), Έλενα Κορινιώτη (Κορυφαία 2), Δήμητρα Γιάντσιου, Καλλιόπη Τσιανάκα, Μαρία Τσιανάκα, Δήμητρα Καλαϊτζή, Ιωάννα Ντόντη, Γιάννης Γκολέμας.

Διδασκαλία: Νικόλαος Γραίκος

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα