Η «Αμνηστία» στην ΕΡΤ2

12:52 7/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το δράμα «Αμνηστία», συμπαραγωγής Ελλάδας-Αλβανίας-Γαλλίας 2011, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017, στις 21:50, από τη ζώνη «Το σινεμά στο σπίτι σας».

Υπόθεση: Η Έλσα ταξιδεύει από το μακρινό Πόγκραντετς μία φορά το μήνα για να συναντήσει τον άντρα της στη φυλακή. Ο Σπετίμ επίσης, επισκέπτεται τη φυλακή για να δει τη γυναίκα του. Έξω από τους τοίχους των φυλακών οι δύο σύζυγοι ερωτεύονται, αλλά έρχονται αντιμέτωποι με το οικογενειακό, αλλά και το κοινωνικό

τους περιβάλλον. Όταν η κυβέρνηση της Αλβανίας αποφασίζει να δώσει αμνηστία σε 200 φυλακισμένους -μεταξύ των οποίων είναι και οι σύντροφοί τους- η Έλσα και ο Σπετίμ αναγκάζονται να επιστρέψουν στην κοινωνικά αποδεκτή οικογενειακή ζωή τους, δηλαδή στη μοναξιά. Μέχρι που ένα τραγικό γεγονός θα τους φέρει και πάλι μαζί.

Η «Αμνηστία» είναι το χρονικό ενός καταδικασμένου έρωτα, που αγγίζει τα όρια της τραγωδίας, με φόντο τις σαρωτικές κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στη μετα-κομμουνιστική Αλβανία.

Η ταινία τιμήθηκε με το Βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κινηματογραφικών Αιθουσών Τέχνης στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2011.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Μπουγιάρ Αλιμάνι

Φωτογραφία: Ηλίας Αδάμης

Μοντάζ: Μπονίτα Παπαστάθη

Μουσική: Χεκουράν Πέρε

Σκηνικά: Σπετίμ Μπάτσα, Γκέντι Ντέτσκα

Κοστούμια: Εμίρ Τουρκέσι

Ήχος: Λέανδρος Ντούνης

Παραγωγή: Μπουγιάρ Αλιμάνι, Θάνος Αναστόπουλος

Πρωταγωνιστούν: Λούλι Μπίτρι, Καραφίλ Σένα, Τόντι Λιούπι, Μιρέλα Νάσκα, Αλεξάντερ Ράπι, Αρτάν Ισλάμι, Λουλζίμ Ζέκζα

Διάρκεια: 83΄

Keywords
Αναζητήσεις
αμνηστία ταινία ερτ2
Τυχαία Θέματα