«Η αφθονία της γης» – Ένα ποιητικό ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ3

13:17 27/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το ντοκιμαντέρ «Η αφθονία της γης» (Ceres), συμπαραγωγής Βελγίου-Ολλανδίας 2018, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020 στις 22:00.

Ένα ποιητικό ντοκιμαντέρ που ακολουθεί τέσσερα παιδιά, καθώς βιώνουν τον φυσικό κύκλο ζωής σ’ ένα αγρόκτημα. Κάθε παιδί ζει σε απομακρυσμένο αγρόκτημα στα νοτιοδυτικά της Ολλανδίας και μαθαίνει το επάγγελμα των προγόνων του από νεαρή ηλικία. Ονειρεύονται ότι κάποια μέρα θα αναλάβουν το αγρόκτημα του πατέρα τους.

Αν

και αυτό το όνειρο δεν αμφισβητείται ποτέ, καθώς φτάνουν στα πρώτα χρόνια της εφηβείας, ο εξωτερικός κόσμος αρχίζει να εισβάλλει στο σύμπαν τους.

Καθώς περνούν οι εποχές, οι καλλιέργειες μεγαλώνουν και ολοκληρώνονται και τα ζώα γεννιούνται και σφάζονται. Τα παιδιά αντιμετωπίζουν την αστάθεια της φύσης, την απειλή ακραίων καιρικών συνθηκών και τον κύκλο της ζωής και του θανάτου.

Το ντοκιμαντέρ δεν είναι μόνο μια αφήγηση για τη ζωή σ’ ένα αγρόκτημα, είναι επίσης μια ιστορία για τα όνειρα, την απομόνωση και -το σημαντικότερο- για το τι σημαίνει να μεγαλώνεις.

Το ντοκιμαντέρ εξερευνά τον κόσμο μέσα από τα μάτια τεσσάρων παιδιών και εξετάζει τη σχέση τους με τη φύση και την ανθρώπινη κοινωνία.

Σκηνοθεσία: Janet Van den Brand

Διάρκεια: 73΄

www.ert.gr

Keywords
Αναζητήσεις
η αφθονια τησ γησ
Τυχαία Θέματα