Η Α. Κοκκέβη μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα για τη σχέση των μαθητών με τις εξαρτησιογόνες ουσίες (audio)

11:08 25/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Για την Πανελλήνια έρευνα στον μαθητικό πληθυσμό σχετικώς με την χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες εξαρτητικές συμπεριφορές, μίλησε στον Ανδρέα Παπασταματίου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», στο Πρώτο Πρόγραμμα και στη Φωνή της Ελλάδας η Άννα Κοκκέβη, ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπεύθυνη της έρευνας.


Η έρευνα πραγματοποιείται από το ΕΠΙΨΥ (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής

Υγιεινής) σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ (Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών) σε τακτά χρονικά διαστήματα, όπως είπε η κα Κοκκέβη, εδώ και περίπου 30 χρόνια.

«Αυτό το πρόγραμμα είναι πλέον πανευρωπαϊκό», είπε η κα Κοκκέβη «κι έτσι έχουμε συγκριτικά στοιχεία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και μπορούμε στο πλαίσιό του να αξιολογήσουμε και την αποτελεσματικότητα, που έχουν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές».

Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα, διαπιστώνεται μείωση της χρήσης αλκοόλ και καπνού από τους εφήβους, αλλά έχει αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό των εφήβων που κάνουν χρήση παράνομων ουσιών, με την κάνναβη να παραμένει η δημοφιλέστερη.

Η κα Κοκκέβη επεσήμανε ότι: «Έχουμε πλέον και το φαινόμενο πρόσβασης των εφήβων σε σύνθετες ναρκωτικές ουσίες μέσω διαδικτύου».

Σχετικώς με τις εξαρτητικές συμπεριφορές της νέας εποχής η κα Κοκκέβη τόνισε το γεγονός, πως «1 στους 3 μαθητές εμφανίζει υψηλό ποσοστό προσκόλλησης στο διαδίκτυο. Τα κορίτσια σε μεγαλύτερο ποσοστό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ τα αγόρια σε ηλεκτρονικά παιχνίδια. Αξιοσημείωτο είναι ότι ένα ποσοστό εφήβων (περίπου 15%) δήλωσε ότι έχει συμμετάσχει σε διαδικτυακό στοιχηματισμό. Σ’ αυτό το ποσοστό κυριαρχούν τα αγόρια».

Η κα Κοκκέβη, υπογράμμισε και το εύρημα, που αφορά την ευκολία με την οποία, ανήλικοι καταναλώνουν αλκοόλ σε επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης, παρά τις σχετικές απαγορεύσεις.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

The post Η Α. Κοκκέβη μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα για τη σχέση των μαθητών με τις εξαρτησιογόνες ουσίες (audio) appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα