“Η ζημία που προκλήθηκε στη Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου Λήμνου από την υπόθεση Μπεμπεδέλλη δεν μπορεί να αμφισβητηθεί”

18:13 20/5/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο Τριμελές εφετείο κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου συνεχίζεται σήμερα η πολύκροτη δίκη μιας εκ των υποθέσεων που οδήγησαν στο κλείσιμο τη συνεταιριστική τράπεζα Λέσβου Λήμνου, γνωστή ως υπόθεση Μπεμπεδέλη.

Να θυμίσουμε ότι η δίκη είχε διακοπεί 27 Μαρτίου και είχε αποφασιστεί από την έδρα να συνεχιστεί από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη. Σήμερα εξετάστηκε ως μάρτυρας Παναγιώτης Τριανταφύλλου, ορισμένος από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ως ειδικός

εκκαθαριστής μετά τον θάνατο του προηγούμενου εκκαθαριστή, Μιχάλη Ανδριώτη.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης ζήτησαν από την έδρα να μη δεχθεί να εξεταστεί ως μάρτυρας αφού δεν είχε καταθέσει στην προδικασία στην συγκεκριμένη υπόθεση. Ο κ. Τριανταφύλου έχει καταθέσει στην μεγάλη υπόθεση του συνόλου της συνεταιριστικής τράπεζας ενώ είχε συντάξει πόρισμα 1200 σελίδων . Μετά από εισήγηση της εισαγγελέως απορρίφθηκε το αίτημα των συνηγόρων και ο μάρτυρας εξετάζεται κανονικά.

Τα γεγονότα που οδήγησαν σε δίκη την υπόθεση των παράνομων δανειοδοτήσεων της συγκεκριμένης υπόθεσης και της επισφαλούς αναχρηματοδότησης των δανείων και των επιταγών που παράυπα δεν σφραγίζονταν , έχουν ήδη αναφερθεί από προηγούμενους μάρτυρες . Αυτό που προσέθεσε ο κ. Τριανταφύλλου είναι ότι «η ζημία που προκλήθηκε στην τράπεζα ύψους 3,5 εκατομμυρίων δεν μπορεί να αμφισβητηθεί» ενώ στην προσπάθεια κάποιων συνηγόρων υπεράσπισης να πείσουν ότι μέλη του ΔΣ δεν όφειλαν να έχουν ειδικές γνώσεις ο κύριος Τριανταφύλλου απάντησε ότι « το να εγκρίνεις τρία εκατομμύρια ευρώ χωρίς εχέγγυα, δεν χρειάζεται και ιδιαίτερες γνώσεις» (προφανώς για να καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καλά).

Ο μάρτυρας υποστήριξε ακόμα ότι ο δανειολήπτης κατηγορούμενος , ήταν παράτυπα μέλος της συνεταιριστικής αφού η έδρα της επιχείρησής του δεν ήταν στην γεωγραφική περιοχή ευθύνης της τράπεζας ενώ από τις αρχές του 2004 μέχρι το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου πληρώθηκαν (παράτυπα από τα κεφάλαια της τράπεζας) και δεν σφραγίστηκαν 20 επιταγές του επιχειρηματία συνολικού ύψους 932.000 ευρώ.

Η δίκη ξεκίνησε τον Οκτώβρη του ’18 με 12 κατηγορούμενους μέλη της διοίκησης του ΔΣ την περίοδο 2003-2004, εργαζόμενους και τον δανειολήπτη. Ουσιαστικά ο πρώτος μάρτυρας εξετάστηκε το Δεκέμβρη και μέχρι σήμερα εξετάζεται ο 5ος μάρτυρας. Νομικοί εκτιμούν ότι η δίκη αυτή θα διαρκέσει για μεγάλο ακόμα χρονικό διάστημα.

The post “Η ζημία που προκλήθηκε στη Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου Λήμνου από την υπόθεση Μπεμπεδέλλη δεν μπορεί να αμφισβητηθεί” appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα