ΓΣΕΕ: Να ληφθούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων

16:26 21/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Υπό τον τίτλο «Δε νοείται έξοδος από τα μνημόνια με την «Οδύσσεια» του ελληνικού λαού να συνεχίζεται», η ΓΣΕΕ δημοσιοποίησε τη θέση της για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός στην Ιθάκη.

Συγκεκριμένα η συνομοσπονδία αναφέρει ότι: «Μετά από οκτώ χρόνια σκληρών και άδικων πολιτικών λιτότητας, ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, μία έξοδος όμως που δυστυχώς είναι φαινομενική και ουδόλως ουσιαστική, αφού η Οδύσσεια του ελληνικού λαού συνεχίζεται.
Για

τη ΓΣΕΕ δε νοείται έξοδος από τα μνημόνια, χωρίς να σταματήσει ο φαύλος κύκλος της λιτότητας, της ανεργίας και της γενικευμένης κοινωνικής κρίσης.

Με θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα, περικοπές στις συντάξεις, μείωση του αφορολογήτου, απορρυθμισμένη αγορά εργασίας, υψηλή ανεργία και γενικότερα με τις βαριές μνημονιακές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας για πάρα πολλά χρόνια, είναι το λιγότερο άτοπο να υποστηρίζει κανείς ότι αφήσαμε πίσω τις συμπληγάδες και δε θα υπάρξουν άλλες θυσίες για το λαό.

Η Κυβέρνηση επιτέλους πρέπει να σταματήσει το επικοινωνιακό παιχνίδι και να περάσει από την παροχή προσδοκιών, στην παροχή απτών μέτρων που θα δώσουν ανάσα στην ελληνική κοινωνία.

Αν δεν ληφθούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων, τότε οι ανακοινώσεις περί εξόδου από τα μνημόνια θα υπηρετούν, όχι τον γενικό καλό, αλλά φθηνές προεκλογικές ή αντιπολιτευτικές φανφάρες».

Aπό την πλευρά της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει «Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη……..σταμάτα να δεις τα χάλια των πολιτικών σου στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης».

Η ομοσπονδία των υγειονομικών σε μακροσκελή ανακοίνωση (διαβάστε το πλήρες κείμενο) αναφέρεται συνολικά στην κατάσταση στο χώρο της Υγείας, αλλά και ειδικά στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως: «Τραγική, απάνθρωπη, εξουθενωτική και άκρως επικίνδυνη χαρακτηρίζεται η κατάσταση του Κέντρου Υγείας στο νησί της Ιθάκης με σοβαρές ελλείψεις στα πάντα, γιατρούς, νοσηλευτές, αναλώσιμα υλικά, οδηγούς ασθενοφόρων, ιατρικά μηχανήματα. Εξυπηρετεί 3,5 χιλιάδες μόνιμους κατοίκους το χειμώνα και 8.000 το καλοκαίρι.

Εφημερεύει 24ωρο χωρίς νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Μεγάλη έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού. Υπηρετούν (3) νοσηλεύτριες εκ των οποίων η (1) είναι με άδεια κύησης. Μία Μαία. Ένας θυρωρός και ένας τραυματιοφορέας που κάνουν αλλότρια καθήκοντα. Δεν λειτουργεί το Μικροβιολογικό Εργαστήριο.

Η παρασκευάστρια του μικροβιολογικού συνταξιοδοτήθηκε πριν 5 χρόνια και η λύση που δόθηκε ήταν η κατάργηση της θέσης. Ο ιατροτεχνολογικος εξοπλισμός του είναι σε αχρηστία. Σαπίζουν πανάκριβα μηχανήματα. Πολλές φορές δεν λειτουργεί το Ακτινολογικό Εργαστήριο. Υπηρετεί μία μόνο χειρίστρια για το ακτινολογικό.

Οι γιατροί που έχουν απομείνει είναι (1) παθολόγος (επικουρικός) αποχωρεί τέλος του 2018. Ένας Γενικός Ιατρός που συνταξιοδοτείται τέλους του 2018, ο Διευθυντής καρδιολόγος, ένας οδοντίατρος ένας παιδίατρος και ένας αγροτικός επί θητεία (στρατιωτική θητεία) που τελειώνει τέλος 2018».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα