ΓΣΕΕ: Με ορίζοντα τη ΔΕΘ ζητά άμεση αποκατάσταση όλου του θεσμικού πλαισίου προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων

08:29 24/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το συλλαλητήριο που πραγματοποιούν τα συνδικάτα στη ΔΕΘ, βρίσκεται στους στόχους της ΓΣΕΕ, που σε συνεργασία με εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες, αποφάσισε στην πρόσφατη ολoμέλεια της διοίκησής της στις 22/6 να ξεκινήσει την προετοιμασία του.

Παράλληλα, αναφερόμενη σε θέματα όπως το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, το lock out αλλά και τον απεργιακό νόμο, η ΓΣΕΕ

ανακοίνωσε πως: «Η θέση της Συνομοσπονδίας είναι ξεκάθαρη.

Όχι μόνο δεν πρόκειται να δεχθεί να γίνουν πράξη οι στοχεύσεις της κυβέρνησης για περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, περαιτέρω μείωση της αμοιβής και περιορισμό της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης, αλλά ζητάμε εδώ και τώρα άμεση αποκατάσταση όλου του θεσμικού πλαισίου προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων.

Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να δεχθεί καμία νέα επίθεση στα δικαιώματά του, τα οποία έχουν πληγεί βάναυσα όλα τα χρόνια των μνημονίων».

Οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία

Ψήφισμα αλληλεγγύης προς τους Γάλλους εργαζόμενους, έβγαλε η ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων Ελλάδας (OIYE), που υπενθυμίζουμε (δείτε ΕΔΩ και

Keywords
Τυχαία Θέματα