Γρεβενά: Στη Βουλή οι Μελέτες των 6,5 εκ. ευρώ

08:32 19/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ερώτηση στη Βουλή, προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρο Κοντονή, για το θέμα των Μελετών της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών, την περίοδο 2017-2010, ύψους 6,5 εκ. ευρώ κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαϊας, Νικόλαος Νικολόπουλος.

Στην ερώτησή του ο κ. Νικολόπουλος, επισημαίνει

αρχικά ότι από το 2015 έως το τέλος του 2017 ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δυτικής Μακεδονίας, Αντώνης Δασκαλόπουλος «υπέβαλε 14 μηνυτήριες αναφορές στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γρεβενών» για κάθε προγραμματική σύμβαση, η οποία υπογράφτηκε από την Νομαρχία Γρεβενών με την Αναπτυξιακή Γρεβενών (ΑΝΓΡΕ) για την εκπόνηση μελετών και έπρεπε, όπως τονίζει η Νομαρχία «να παραλάβει 14 μελέτες έως το 2010», κάτι το οποίο δεν έγινε.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο μία απ’ αυτές τις μελέτες, η «Κατασκευή ΒΕΠΕ Γρεβενών» κινδυνεύει «να μπει στο αρχείο λόγω δεδικασμένου άλλης καταγγελίας, η οποία έφτασε μέχρι το Εφετείο απ’ όπου εκδόθηκε απαλλακτικό βούλευμα, χωρίς να απαντηθούν τα καίρια ερωτήματα»

Για το λόγο αυτό ρωτά τον υπουργό Δικαιοσύνης: τι έγιναν τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ που διατέθηκαν για την εκπόνηση των ανύπαρκτων μελετών; Τι ακριβώς συνέβη με την εκπόνηση της μελέτης «Κατασκευή ΒΕΠΕ Γρεβενών»; και εάν ζητήσει να κινηθούν όλες οι υπηρεσίες ώστε το περιεχόμενό της ερώτησης να αποτελέσει το έναυσμα για περαιτέρω Δικαστική διερεύνηση.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ –Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα