Γρεβενά: Στη Βουλή η αύξηση συμβασιούχων στην καθαριότητα σχολείων

10:55 7/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, για το θέμα της στελέχωσης της υπηρεσίας καθαριότητας των σχολικών μονάδων του Δήμου Γρεβενών κατέθεσε ο βουλευτής της Περιφερειακής Ενότητας, Ανδρέας Πάτσης.

Όπως επισημαίνει οι 31 θέσεις που αποφασίστηκαν από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου και οι οποίες είναι όλες μερικής απασχόλησης «δεν επαρκούν για την ορθή κάλυψη των αναγκών όλων των δομών εκπαίδευσης», που έχει στην αρμοδιότητα του ο Δήμος Γρεβενών, που είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος της Χώρας, ιδιαίτερα τη χρονική αυτή στιγμή με την επιδημία του κορωναϊού.

«Οι

ιδιαίτερες αυτές συνθήκες που επικρατούν στο Δήμο Γρεβενών επιτάσσουν και τον ανάλογο σχεδιασμό, όσον αφορά το θέμα της στελέχωσης του προσωπικού καθαριότητας, ο οποίος θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις εν λόγω γεωγραφικές ιδιαιτερότητες», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Πάτσης και ρωτά τον κ. Θεοδωρικάκο αν θα προχωρήσει «άμεσα στην έγκριση επιπλέον χρηματοδότησης για την ενίσχυση του Δήμου Γρεβενών με προσωπικό καθαριότητας για τις σχολικές μονάδες με μετατροπή 10 θέσεων από μερική σε πλήρη απασχόληση και την επιπλέον έγκριση 10 θέσεων πλήρους απασχόλησης ορισμένου χρόνου».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα