Γρεβενά: Ανακοινώσεις συλλόγων και σωματείων για τη Σχολή Αστυφυλάκων

13:01 24/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με σειρά ανακοινώσεών τους πρόεδροι σωματείων και συλλόγων της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, τα ονόματα των οποίων επικαλέστηκε ο περιφερειακός σύμβουλος, Αντώνης Δασκαλόπουλος για να ζητήσει την ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, που θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Κοζάνης, την ερχόμενη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 στην πόλη των Γρεβενών, διευκρινίζουν ότι: είτε δεν εξουσιοδότησαν τον κ. Δασκαλόπουλο να μεταφέρει ένα

τέτοιο αίτημα, είτε ότι δεν εκφράστηκαν ενάντια της μεταφοράς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών στο νεόδμητο ημιτελές κτήριο της Σχολής Αστυφυλάκων.

Χαρακτηριστικές είναι οι ανακοινώσεις του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων της Α/θμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών, Βασίλη Καραμήτρου, που δηλώνει ότι δεν έχει υπογράψει οποιοδήποτε κείμενο – κάλεσμα προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας να συνεδριάσει στα Γρεβενά για να συζητήσει το θέμα της μεταφοράς ή όχι των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών στις νέες εγκαταστάσεις της πρώην Σχολής Αστυφυλάκων, αλλά και του προέδρου του σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί «Η ΠΙΝΔΟΣ», Γεώργιου Θεοχάρη, ότι «ουδέποτε τέθηκε από οποιονδήποτε ως θέμα, στο σωματείο για τη μετεγκατάσταση των αστυνομικών υπηρεσιών στο χώρο της σχολής αστυφυλάκων, αλλά και ουδέποτε έχει ληφθεί σχετική απόφαση»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γρεβενών, Λάζαρος Κυριακίδης, δηλώνει ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Δασκαλόπουλο συμφώνησε να γίνει Περιφερειακό Συμβούλιο, ενημέρωσης για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν εξέφρασε την αντίθεσή του στην μετεγκατάσταση της Αστυνομίας, όπως και ότι σε καμιά περίπτωση δεν είναι αντίθετος στην ίδρυση τμημάτων Πανεπιστημίου στα Γρεβενά.

Διευκρινήσεις δίνει και η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Γρεβενών, Αθανασία Γκαμπράνη, η οποία επισημαίνει ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία της με τον κ. Δασκαλόπουλο δε συμφώνησε στην μη μετεγκατάσταση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών στο ημιτελές κτίριο που βρίσκεται στην σχολή Αστυφυλάκων Γρεβενών.

Ανάλογη διευκρινιστική απάντηση έδωσε με ανακοίνωσή του και ο προέδρου του ΚΤΕΛ Γρεβενών, Ιωάννης Ζιάκα, ο οποίος επισημαίνει επίσης ότι το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Αστυνομική Διεύθυνση Γρεβενών πρέπει να λυθεί το συντομότερο δυνατό.

Από την πλευρά της η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Δυτικής Μακεδονίας, αφού εκφράζει την ικανοποίησή της για τη διαφαινόμενη επίλυση του προβλήματος της μεταστέγασης των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Γρεβενών, καθώς και την εγκατάσταση του υπό ίδρυση Τμήματος Μεταγωγών Γρεβενών,στο χώρο του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Γρεβενών, στο νεόδμητο ημιτελές κτίριο που βρίσκεται δίπλα από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, επισημαίνει ότι σήμερα δαπανώνται ετησίως περίπου 50.000 ευρώ για τα δύο μισθωμένα οικήματα, τα οποία δεν καλύπτουν τις στεγαστικές ανάγκες, καθώς είναι παντελώς ακατάλληλα για τη στέγαση αστυνομικών Υπηρεσιών.

Σε διευκρινιστική του δήλωση ο περιφερειακός σύμβουλος, Αντώνης Δασκαλόπουλος επισημαίνει ότι ο αριθμός των Συλλόγων και Σωματείων της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, που απευθύνουν την εν λόγω πρόσκληση, ανέρχεται σε 29 και όχι 30 και αυτό γιατί στον αρχικό κατάλογο συμπεριλήφθηκαν λόγω κακής συνεννόησης, τα ονόματα των προέδρων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Βαγγέλη Νασιάδη και των Δρομέων Υγείας, Χρήστου Τσιαρσιώτη, ενώ δεν συμπεριλήφθηκε το όνομα του προέδρου της Ποδηλατικής Ένωσης Γρεβενών, Γιάννη Καραγιάννη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Δασκαλόπουλος το αίτημα που μετέφερε στον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρο Καρυπίδη ήταν μόνο για την «καλύτερη αξιοποίηση της Σχολής Αστυφυλάκων», ενώ ζήτησε διευκρινιστικά μέχρι να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση, στην οποία θα εκφράσουν τις απόψεις τους οι φορείς, οι σύλλογοι και τα σωματεία, να «μη γίνει καμία ενέργεια για τις κτηριακές εγκαταστάσεις της Σχολής Αστυφυλάκων».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα