Γνωριμία με το σύμπαν στο πλανητάριο στο Μουσείο Μετάξης Σουφλίου

09:17 6/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Αστέρια, αστερισμούς και ουράνια σώματα, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μικροί και μεγάλοι που θα επισκεφθούν το κινητό ψηφιακό πλανητάριο που θα φιλοξενήσει το Μουσείο Μετάξης του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο Σουφλί , την Τετάρτη, 13 Μαρτίου.

Για τις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, θα γίνουν συνολικά εννέα προβολές, με δύο θεματικές ενότητες, «Διεθνής Διαστημικός Σταθμός-Το σκαλοπάτι για τον πλανήτη Άρη» και «Ο Ήλιος-Το Ζωντανό μας Άστρο» , με διάρκεια 30 λεπτά.

Για γενικό κοινό οι προβολές θα γίνονται από τις 3 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα,

με θεματολογία την εξής:

Ο Μαγεμένος Ύφαλος, Κατακτώντας τους Άλλους Πλανήτες, Διεθνής Διαστημικός Σταθμός – Το σκαλοπάτι για τον πλανήτη Άρη, Ο Ήλιος: Το Ζωντανό μας Άστρο , Από Τη Γη Στο Σύμπαν , Το Φάντασμα του Σύμπαντος: Η Αναζήτηση της σκοτεινής ύλης , Το Κλίμα της Γης . Μέσω των ψηφιακών προβολών οι επισκέπτες του πλανητάριο θα γνωρίσουν επίσης τις ανθρώπινες προσπάθειες για την εξερεύνηση και κατάκτηση των πλησιέστερων στη Γη ουράνιων σωμάτων, κοραλλιογενείς υφάλους στα βάθη της θάλασσας, την Αστρονομία των αρχαίων, το ηλιακό μας σύστημα, τον Γαλαξία μας, το Σύμπαν, όπως αυτά περιγράφονται από την σύγχρονη επιστήμη κ.α..

Οι πρωϊνές προβολές θα γίνονται από 9 το πρωϊ έως 13:30 το μεσημέρι . Η είσοδος είναι ελεύθερη.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα