Γκραν Πρι Μονακό: Ο Φέτελ κερδίζει τον Ράικονεν και αυξάνει τη διαφορά του στο πρωτάθλημα

19:53 28/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε το περίφημο Γκραν Πρι του Μονακό με τη Ferrari να κάνει το 1-2 και τον Σεμπάστιαν Φέτελ να κερδίζει τον ομόσταυλό του, Κίμι Ράικονεν, και να αυξάνει τη διαφορά του στο πρωτάθλημα από τον μεγαλύτερο αντίπαλό του στο πρωτάθλημα, Λιούις Χάμιλτον.

Η Scuderia με την επιτυχία της αυτή κατέκτησε το ψηλότερο σκαλί του βάθρου των νικητών μετά από 16 χρόνια στο Πριγκιπάτο ενώ ταυτόχρονα συμπλήρωσε 90 επιτυχίες με τους δύο πιλότους της να καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες

θέσεις ενός Γκραν Πρι.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Σεμπάστιαν Φέτελ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την είσοδο στα πιτ του Κίμι Ράικονεν, που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν επικεφαλής του σχηματισμού, πέρασε στην πρωτοπορία και παρέμεινε εκεί μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας.

Έτσι ο Φινλανδός πιλότος της Scuderia αναγκάστηκε να αρκεστεί στη δεύτερη θέση όντας εμφανώς δυσαρεστημένος από την εξέλιξη του αγώνα.

Η τελευταία θέση του βάθρου πήγε στον Ντάνιελ Ρικιάρντο της Red Bull. Ο Αυστραλός πιλότος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την στρατηγική της ομάδας του, η οποία τον έφερε μπροστά τόσο από τον Βάλτερι Μπότας, που ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στην 4η θέση, όσο και από τον Μαξ Φερστάπεν που τελείωσε τον αγώνα στην 5η.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κάρλος Σάινθ της Toro Rosso κατακτώντας την 6η θέση ενώ έβδομος αν και εκκίνησε από την 13η, ήταν ο Λιούις Χάμιλτον που πλέον απέχει 25 βαθμούς στο πρωτάθλημα των οδηγών από τον νικητή Σεμπάστιαν Φέτελ.

Οι Ρομάν Γκροζάν, Φελίπε Μάσα και Κέβιν Μάγκνουσεν συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Το επόμενο ραντεβού των 20 μονομάχων του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένο για τις 11 Ιουνίου όταν και θα πραγματοποιηθεί το Γκραν Πρι του Καναδά στην πίστα Ζιλ Βιλνέβ.

Keywords
Τυχαία Θέματα