Γκραν Πρι Μαλαισίας: Στον «έβδομο ουρανό» ο Ρικιάρντο, «στην κόλαση» ο Χάμιλτον (video)

15:55 2/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

O Ντάνιελ Ρικιάρντο με Red Bull πήρε μια δραματική νίκη στο Γκραν Πρι της Μαλαισίας, αφού ο Λιούις Χάμιλτον εγκατέλειψε από σπασμένο κινητήρα 15 γύρους πριν το τέλος και ενώ προηγούνταν με διαφορά άνω των 20 δευτερολέπτων.

Έτσι, χάρη και στην τρίτη θέση του Ρόσμπεργκ, η προσπάθεια του Βρετανού πιλότου για την κατάκτηση του τίτλου δέχτηκε ισχυρό πλήγμα, αφού η διαφορά του από τον τιμ μέιτ του στο πρωτάθλημα οδηγών, αυξήθηκε

από τους 8 στους 23 βαθμούς. Με τη δεύτερη θέση του, ο Μαξ Φερστάπεν εξασφάλισε ένα απροσδόκητο 1-2 για τη Red Bull.

Μέχρι το σημείο της εγκατάλειψής του, ο Χάμιλτον έδειχνε ότι ήλεγχε τον αγώνα και ότι θα κέρδιζε με ευκολία, ενώ το έργο του είχε γίνει ακόμη πιο εύκολο από τη στιγμή που ο Ρόσμπεργκ είχε πέσει στην τελευταία θέση μετά την επαφή που είχε με τον Φέτελ στην εκκίνηση. Όλες οι ελπίδες όμως του Χάμιλτον για νίκη και προσπέρασμα του Ρόσμπεργκ στη βαθμολογία, χάθηκαν σε ένα σύννεφο καπνού, όταν ο κινητήρας της Mercedes παρέδωσε το πνεύμα στο 41ο γύρο. Μεγάλος κερδισμένος σαφώς, ο Γερμανός πιλότος της Mercedes, ο οποίος κατόρθωσε να κρατήσει την τρίτη θέση, παρά το γεγονός ότι δέχτηκε και ποινή δέκα δευτερολέπτων για το αντικανονικό, όπως κρίθηκε, προσπέρασμά του στον Ράικονεν.

Ο Φινλανδός πιλότος της Ferrari, ήταν τέταρτος, όντας ο μοναδικός οδηγός που εκπροσώπησε τα χρώματα της Scuderia στον αγώνα, μετά και την εγκατάλειψη του Φέτελ στην εκκίνηση, ενώ πέμπτος ήταν ο Βάλτερι Μπότας με Williams.

Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Σέρχιο Πέρες με Force India, μπροστά από τη McLaren του Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος έκανε για άλλη μια φορά εκπληκτικό αγώνα για να φτάσει στην έβδομη θέση έχοντας ξεκινήσει τελευταίος. Όγδοoς ήταν ο Νίκο Χούλκενμπεργκ, κερδίζοντας πολύτιμους βαθμούς για λογαριασμό της Force India στη μάχη για την 4η θέση του Πρωταθλήματος με τη Williams. Ο Τζένσον Μπάτον γιόρτασε το 300ο του Γκραν Πριν με μια ένατη θέση, ενώ τον πρώτο του βαθμό στη Φόρμουλα 1, κατέκτησε ο Τζόλιον Πάλμερ με Renault τερματίζοντας 10ος.

Keywords
Τυχαία Θέματα