Γιορτή μελιού στο Πεδίο του Άρεως

13:59 30/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η μέλισσα και τα προϊόντα της θα εκτεθούν στο Πεδίον του Άρεως (απέναντι από την ΕΡΤ3) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης , όπου θα πραγματοποιηθεί η 10η Γιορτή Μελιού και Προϊόντων Κυψέλης στις 6-7-8 Οκτωβρίου .

Ακολουθώντας τις διαδρομές στο υπαίθριο πάρκο οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν κυψέλες με ζωντανές μέλισσες, κηραλοιφές, διάφορα είδη μελιού που παράγονται στην Ελλάδα, προϊόντα μέλισσας, γύρη,

βασιλικό πολτό -που πλέον είναι πιστοποιημένος -, κερί, πρόπολη, ποτά από μέλι, καθώς και καλλυντικά από τα προϊόντα της μέλισσας και συνταγές. Παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους τρόπους συλλογής και χρήσης των προϊόντων κυψέλης και να παραστούν σε επίδειξη τρύγου σε παραδοσιακή μελισσοκομική σκηνή. Στο πλαίσιο της γιορτής θα μοιραστούν δωρεάν στους επισκέπτες μέλι, λουκουμάδες και γιαούρτι.

Θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση καταναλωτών από το προσωπικό του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας του Γεωπονικού Τμήματος ΑΠΘ .

Στην 10η Γιορτή Μελιού θα παρουσιαστεί θέατρο σκιών με καλεσμένο το Καραγκιόζη ο οποίος εκπαιδεύτηκε μελισσοκόμος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και θα ενημερώσει αυτοπροσώπως τους μικρούς μας φίλους για τη μελισσοκομία και τα προϊόντα της.

Η είσοδος από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 21.00 το βράδυ είναι ελεύθερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα